home POLITICA Ludovic Orban este noul preşedinte al Partidului Naţional Liberal

Ludovic Orban este noul preşedinte al Partidului Naţional Liberal

Share

Ludovic Orban a fost ales președinte al PNL în cadrul congresulu acestui partid. Orban a întrunit 3.518 voturi. Contracandidatul său, Cristian Bușoi, a întrunit 952 de voturi, a anunțat președintele Comisiei de numărare, Mircea Toader.

Au fost exprimate 4.491 de voturi pentru moțiunile celor doi candidați. 34 dintre ele au fost declarate nule. Daniel Buda a fost ales cu 1.948 de voturi președinte al Comisiei de Arbitraj. Mihai Barbu, cu 2.479 de voturi, a fost ales președinte al Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori.

Partidele politice trebuie să se reformeze sau vor pierde tot

”Încredere acordată mă obligă. Pentru mine de azi viaţa e mai dificilă. Port pe umeri răspunderea de a transforma PNL în forţa politică de care are nevoie România”, a declarat Ludovic Orban.

Dacian Cioloş l-a felicitat pe noul lider PNL, Ludovic Orban

Fostul premier Dacian Cioloş l-a felicitat pe Ludovic Orban pentru alegere. El i-a urat acestuia ”mult succes şi inspiraţie în efortul de a întări acest partid în jurul valorilor liberalismului autentic”.

Îl felicit pe Ludovic Orban pentru alegerea în funcţia de preşedinte al PNL. Îi doresc mult succes şi inspiraţie în efortul de a întări acest partid în jurul valorilor liberalismului autentic de care România şi scena politică au atâta nevoie.

, a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Ludovic Orban despre Dacian Cioloş

Orban a declarat că nici un “stranier” nu va mai fi numit pe o funcţie în detrimentul celor merituoşi din PNL, chiar dacă l-ar chema Dacian Cioloş.

Nici un stranier, care să fie titularizat pe o funcţie pe care PNL poate să numească un candidat, în locul celor merituoşi din PNL, chiar dacă l-ar chema Dacian. Există mii de Dacieni Cioloş în PNL, care nu au avut norocul lui să fie spijiniţi ca ministru.

Comsisar european, prim-ministru, candidat de prim-ministru din partea PNL şi el să nu vină în PNL şi să se întoarcă cu spatele la noi (…).

, a declarat noul lider al partidului, în discursul de susţinere a moţiunii sale.

Orban: PNL îi va fi loial lui Klaus Iohannis

PNL va fi începând de azi un partener, loial, corect, transparent pentru preşedintele Klaus Iohannis. Şi pentru punerea în practică a tuturor obligaţiilor pe care ni le-am asumat împreună, în momentul în care am câştigat alegerile din 2014.

Mă voi bate cu toată forţa mea, cu toată energia mea pentru a reuşi în 2019 să câştigăm alegerile prezidenţiale. Să obţinem un nou mandat pentru Klaus Iohannis. Iar după această victorie să reuşim să câştigăm alegerile locale.

Şi, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câştigarea alegerilor parlamentare. Să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această ţară.

, a promis Ludovic Orban.

Dreaptă, libertate, dezvoltare economică

De astăzi, pentru mine, viaţa este mult mai grea, mai dificilă. Port pe umeri o răspundere uriaşă, de a transforma PNL în forţa politică de care are nevoie România. Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL.

Ea conţine germenii viitoarei victorii a PNL pentru România. Vreau să vă spun câteva lucruri clare. PNL, sub conducerea mea, va fi un partid de dreapta liberal conservator. Membru al dreptei europene. Se va bate cu toate forţele pentru a implementa politici de dreapta în România, pentru a asigura dezvoltarea, creşterea economică.

, a mai promis Orban.

Citeşte şi
Parlamentarii Pro România Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, dar şi alţii, care au votat luna
Senatorul PSD Eugen Orlando Teodorovici, numit de unii cunoscători Orlando Minte Scurtă, a anuntat luni,
Zeci de primari si viceprimari PNL din judetul Botosani ameninta cu demisia in bloc, daca
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, anunţă că nu candidează la Primăria Capitalei, pentru că are alte
Olguţa Vasilescu a făcut încă o nefăcută din vena propagandei PSD. CEC Bank Dolj a
Ludovic Orban a anunțat miercuri, la începutul ședinței de guvern, că a demis-o pe Lia
Augustin Zegrean a transmis un îndemn pentru guvernul PNL, să desființeze Secția Specială: „Dacă au
Preşedintele Klaus Iohannis a obţinut, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, cel mai bun scor
Urmează desecretizarea Dosarului 10 august! . Deputatul PNL Ovidiu Raetchi, vicepresedinte al Comisiei de aparare,
Foştii jurnalişti Nelu Barbu şi Andrei Zaharescu, proptiţi de PSD prin funcţii, prin diplomaţie, prin
Share