Ludovic Orban: PNL mizează pe 32% – 36% în alegerile legislative

Share

Ludovic Orban, liderul PNL, prim-ministru, prezintă public ultima estimare de partid privind rezultatele care vor obţinute în alegerile legislative de peste cinci zile.

Ludovic Orban, liderul PNL, prim-ministru, prezintă public ultima estimare de partid privind rezultatele care vor obţinute în alegerile legislative de peste cinci zile.

Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat că liberalii mizează la alegerile parlamentare, pe un procent între 32% și 36%.

„Obiectivul nostru este câștigarea alegerilor, evident, cu un scor cât mai mare – 32, 33, 34, 35, 36% – câtă încredere ne acordă oamenii. Și îi îndemn să vină la vot, să ne acorde încredere, pentru că aș readuce un pic filmul: în 2016 nu a existat foarte mult interes pentru vot și PSD, cu voturile a aproximativ 14% dintre cetățenii României, aproape a capturat România. Absența de la vot a permis PSD să facă lucrul acesta.

Trei ani de zile, președintele Klaus Iohannis, PNL și formațiunile de opoziție, alături de societatea civilă, au trebuit să lupte ca să oprească răul cotidian provocat de PSD, aflat la putere. Am reușit în 4 noiembrie să oprim PSD să facă rău României, ne-am asumat răspunderea guvernării.

Deși, dacă va aduceți aminte, nu foarte mulți au vrut să-și asume răspunderea guvernării. Practic, noi am fost cei care ne-am asumat răspunderea guvernării, deși în prima fază Guvernul trebuia să fie unul de tranziție, care nu trebuia să facă foarte multe lucruri, pentru că nu am avut majoritate parlamentară, asta este adevărul.

De la guvern de tranziție, am ajuns la guvern de criză și am fost guvernul care a fost confruntat cu cele mai mari dificultăți din ultimii 30 de ani – pandemie, criză economică, secetă cum n-a mai fost de zeci de ani în România, am avut și inundații.

Cu un Parlament ostil, cu instituții capturate de PSD, care au făcut tot ce au putut ca să ne saboteze toate demersurile guvernamentale, indiferent că era vorba de relansare economică, de susținerea companiilor și a angajaților, de lupta împotriva coronavirusului.

Și, cu toate acestea, într-un an de guvernare, am reușit să ținem România pe linia de plutire. Atât am reușit să facem într-un an de zile, în condițiile extrem de dificile pe care le avem.

Gândiți-vă ce putem face în următorii patru ani, în vremurile bune care cu siguranță vor veni”, a spus Orban, într-un interviu acordat Agerpres.

Premierul a mai spus că „toate datele indică PNL favorit în câștigarea alegerilor”.

„PNL sunt convins că va câștiga alegerile, așa cum a câștigat alegerile pentru PE, când nu se aștepta nimeni, alegerile prezidențiale – președintele Iohannis a câștigat la cel mai zdrobitor scor care a existat vreodată în campania prezidențială, din partea unui candidat de dreapta, cu aproape două treimi din voturile românilor.

La locale, deși ne-am luptat cu 29 de baroni roșii și cu 1.700 de primari, mulți dintre ei satrapi, care țin sub control jocurile, PNL a reușit să câștige.

Și am convingerea că românii apreciază ceea ce am făcut și, mai ales, am încredere că planul nostru de dezvoltare este practic singurul program serios, prezentat în această campanie electorală.

Este un program bine pus la punct, la care au lucrat sute de specialiști, care este supus unei consultări publice permanente și este bine etapizat, pentru care au fost gândite resursele financiare care să susțină atingerea fiecărui obiectiv. În plus, PNL este pregătit să realizeze fiecare obiectiv din planul dezvoltării naționale”, a mai spus Orban.

Share