Ludovic Orban nu ştia că are o colegă senator care conduce Guvernul

Share

În preajma alegerilor interne din PNL, Ludovic Orban lansează ironii la adresa susţinătorilor rivalului Florin Cîţu.

Președintele PNL, Ludovic Orban, o ia peste picior pe Alina Gorghiu. Senatoarea a cerut demiterea inspectorului școlar general de la Argeș, despre care a spus că a dus politicul în școală și elevii în politică.

“Nu știam că am o colegă senator care conduce Guvernul și Ministerul Educației și că inspectorii școlari sunt schimbați la comandă politică”, a declarat Ludovic Orban, conform Mediafax.

Acesta a afirmat că din întâmplare o cunoaște pe profesoara Elena Murguleț și este „un cadru didactic de un înalt profesionalism, extrem de serios și care a condus Inspectoratul Școlar cu rezultate”.

Liderul liberalilor susține că este „a nu știu câta decizie în care se fac schimbări în administrație, pentru că există o patimă prea mare în competiția internă”.

“Inspectorul școlar general al județului Argeș trebuie demis de urgență pentru că a dus politicul în școală și elevii în politică, uzând de poziția sa! Singura politică pe care trebuia să o facă era cea a educației!

Sper că situația de la Argeș este unică la nivel național și va fi rapid soluționată. Când interesele politice surclasează atribuțiile unei funcții publice, când un inspector școlar general obligă profesorii să voteze în funcție de simpatiile sale și când elevii devin în mâna sa masă de manevră, soluția este una singură: demiterea”, a cerut Alina Gorghiu.

Ea a precizat că presa locală argeșeană semnala, la sfârșitul săptămânii trecute, o situație revoltătoare:

„Pentru a asigura victoria unui anume lider la PNL Pitești, inspectorul școlar general «a înscris elevi de liceu în partid, deși, conform convocatorului, drept de vot au doar membrii cotizanți până la 31 decembrie».

Acuzația de falsificare a convocatorului este gravă, însă atunci când elevii devin instrumente în bătăliile politice interne, cu sprijin de la șefa liberală a învățământului argeșean, se impun măsuri radicale de urgență.

Și se pare că nu este primul derapaj de la atribuțiile funcției sale. Conduita sa nu este în acord cu ceea ce a promis PNL românilor și nici cu modul în care se comportă marea majoritate a membrilor PNL aflați în funcții publice: cu profesionalism și responsabilitate. Oamenii judecă această guvernare inclusiv după astfel de gesturi punctuale, chiar dacă ele sunt total nereprezentative pentru PNL, în ansamblul său”.

Share