home EVENIMENT, POLITICA Ludovic Orban: Fără milă, pentru combaterea clanurilor de interlopi

Ludovic Orban: Fără milă, pentru combaterea clanurilor de interlopi

Share

Poliţiştii să acţioneze fără milă pentru combaterea clanurilor de interlopi! a cerut premierul Ludovic Orban, în contextul uciderii şefului clanului Duduianu de către un rival.

„O bătălie constantă contra acestor clanuri care încalcă legea. Eu am transmis foarte clar mesajul meu: ‘Fără milă!’. Orice ilegalitate, orice activitate cu caracter infracţional trebuie sancţionate. Dacă este necesar, trebuie suplimentate efectivele. Dacă un şef de poliţie sau un şef de post sau de secţie nu-şi face treaba, trebuie schimbat fără niciun fel de ezitare şi trebuie luate măsuri severe pentru combaterea acestor clanuri”, a declarat Orban la Petroşani.

Poliţia şi Jandarmeria sunt pregătite să intervină cu dispozitive speciale, în cazul unor eventuale incidente care ar putea avea loc la priveghiul liderului clanului Duduianu, Emi Pian, şi neagă totodată că ar fi distribuit măşti numeroşilor participanţi prezenţi la vila acestuia din Rahova.

Potrivit unor surse din poliţie, dispozitivele pregătite de intervenţie sunt „suficiente”, din acestea făcând parte luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS), poliţişti de la ordine şi siguranţa publică, Brigada Rutieră, Investigaţii Criminale, precum şi jandarmi.

Sursa citată precizează că Poliţia nu a distribuit măşti de protecţie participanţilor la priveghi. Şi Jandarmeria Capitalei neagă faptul că ar fi distribuit măşti gratuite la acest eveniment.

„În legătură cu informaţia lansată în spaţiul public, conform căreia Jandarmeria distribuie măşti gratuite la un eveniment privat din Capitală, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: afirmaţia la care se face referire este falsă. Jandarmeria Capitalei a recomandat organizatorilor evenimentului privat să distribuie participanţilor materiale de protecţie a sănătăţii individuale. Măştile de protecţie şi materialele dezinfectante au fost puse la dispoziţia participanţilor de către organizatorii evenimentului privat”, informează un comunicat al DGJMB.

Acesta precizează că recomandările consecvente ale Jandarmeriei au fost de respectare a măsurilor de protecţie a sănătăţii individuale şi a normelor legale în vigoare, pentru a preveni situaţii care să constituie factor de risc pentru comunitate.

Rudele au ridicat trupul neînsufleţit al lui Florin Mototolea, cunoscut că ‘Emi Pian’, şi l-au dus la vila din Rahova. Ele au decis ca priveghiul să dureze timp de patru zile, înmormântarea urmând să aibă loc duminică.

Share