home POLITICA Lucrurile nu se mai pot opri aici. Revoluţia de catifea să continue

Lucrurile nu se mai pot opri aici. Revoluţia de catifea să continue

Share

Lucrurile nu se mai pot opri aici, acum, în România. Ceea ce s-a petrecut este mult prea grav. Revoluţia de catifea care a început acum trebuie să continue. Voi explica de ce.

Ca idee, sintetic, lucrurile petrecute de miercuri 31 ianuarie încoace, în România, sunt o formă asimetrică de înaltă trădare. Legea are o lacună la acest capitol. Atunci când a fost definită “înalta trădare”, poate că nimeni nu s-a gândit că un grup infracţional va face vreodată o asemenea porcărie. Mă îndoiesc că bietul Antonie Iorgovan a putut prefigura asemenea grozăvii.

Art. 398
Înalta trădare

Faptele prevăzute în art. 394 – 397, săvârşite de către Preşedintele României sau de către un alt membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, constituie infracţiunea de înaltă trădare şi se pedepsesc cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Ceva este la art. 397, dar nu acoperă faptele săvârşite de Clanul Dragnea. De ce? Simplu, Codul Penal condiţionează de existenţa unor acţiuni violente:

Art. 397
Acţiuni împotriva ordinii constituţionale

(2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Dar ce s-a petrecut de fapt în aceste zile?

Lucrurile au luat-o iar razna. A treia lovitură de stat cu jurişti

Prima a fost în 2007. Traian Băsescu a fost suspendat aiurea, fără să încalce Constituţia, cum au afirmat puciştii că s-ar fi întâmplat. Faptul s-a petrecut după ce vectorul lui Băsescu, Elena Udrea, a declanşat scandalul Bileţelului Roz.

Tăriceanu, atunci premier, îi scrisese lui Băsescu o notă de mână, prin care îl ruga să intervină în favoarea lui Dinu Patriciu. Acesta era cercetat penal şi audiat în Dosarul Rompetrol.

A doua a fost în 2012. Suspendarea a început după ce Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare cu executare. Iarăşi, Băsescu nu încălcase nicicum Constituţia. A urmat referendumul de demitere, respins de români.

În cursul acestuia, Liviu Dragnea a condus echipa electoraă a PSD, care a fraudat scrutinul. Anul trecut, Dragnea a fost condamnat cu suspendare în acest dosar. Disperat, ca să nu putrezească în puşcărie, în urma Dosarului Bombonica, Dragnea a jucat acum la ruletă România.

Borfaşii contra Codului Penal

Ca să nu ajungă la puşcărie, borfaşii din Parlament au pus la cale un plan. PSD s-a rebranduit partid european, a venit cu un program electoral axat pe economie paradoxal.

Acesta promitea un toptan de pomeni electorale şi, simultan, alt toptan de pomeni electorale mascate în scăderi de taxe şi impozite. Ce mai conta că acest plan bugetar nu se susţine?

Important e să ajungem la putere şi să dăm cu roatele-n sus Justiţia.

De ce afirmăm că e înaltă trădare? De câte ori sapi la rădăcina biografiilor unor interpuşi sau apropiaţi ai acestor oameni, dai de acelaşi lucru: conexiunea rusă. Am scris foarte mult despre PSD Partida Rusă.

Înaltă trădare

Aşadar, dincolo de interesul direct al acestor infractori de a scăpa de puşcărie, ceea ce îi încarcă este, credem noi, o putere străină. Rusia este azi o putere străină ostilă NATO şi UE, care încearcă să submineze România.

Dar şi statele UE însăşi, SUA… Japonia… orice stat de pe mapamond care îi stă în cale. În 2007, nu am ştiut cine a pregătit acel to do list, pe baza căruia a fost suspendat preşedintele.

Ştim că în 2012 în echipa de lucru au fost Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea. Ca şi acum. Ce este inexplicabil e: cum şi-au permis aceşti inşi să pună în aplicare un asemenea plan? Ce forţă îi mână de la spate? Cine îi încarcă şi le dă motivaţia?

Să ia sfârşitt războiul româno-român

Pentru că ei par destul de incompetenţi şi fricoşi pentru gravitatea unor asemenea fapte. Ar fi de preferat să aflăm aceste lucruri în perioada următoare.

Unii dintre noi vorbesc despre conspiraţii internaţionale ce ar scoate din case sute de mii de oameni. Şi despre binoame. Şi despre trinoame ori cvadrinoame. Şi despre protestatari plătiţi şi un şef de stat instigator.

Dacă aceste prostii încetează, războiul româno-român va lua sfârşit.

Share