home CORUPTIE, POLITICA Lucian Netejoru, şeful Inspecţiei Judiciare, 7.000 de euro/lună venituri

Lucian Netejoru, şeful Inspecţiei Judiciare, 7.000 de euro/lună venituri

Share

Judecătorul Lucian Netejoru, șeful Inspecțeii Judiciare, a încasat anul trecut 397.743 de lei, adică 7.007 euro în fiecare lună. Spre comparație, președintele României a câștigat anul trecut 165.000 de lei pe an, adică 2890 de euro pe lună.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Potrivit declarației de avere depusă pe 5 iunie 2019, Lucian Netejoru a primit acești bani sub forma salariului de la Inspecția judiciară în valoare de 250.115 de lei și a diverse ”diurne și alocații” în valoare de 147.628 de lei.

La aceste sume se adaugă veniturile soție, în valoare de 17.412 de lei pe an, ea având calitatea de consilier juridic în cadrul biroului notarial Lidia Bărbulescu, fost viceprepreședinte al instanței supreme în perioada

Moștenirile soției

Mari modificări față de anul 2017 nu au survenit în ceea ce privește averea lui Netejoru. El deține, împreună cu soția, două terenuri în Giurgiu, două apartamente și două case de locuit în același județ, trei dintre imobile fiind donate sau moștenite de soție. Cei doi au și o datorie de 60.000 de euro la bancă.

În septembrie 2018, Guvernul Dăncilă a dat o ordonanță de urgență prin care reglementa interimatului conducerii Inspecţiei Judiciare, cea care se ocupă de anchetarea disciplinară a magistraților. OUG a fost inițiativa fostului ministru al Justiției Tudorel Toader și era necesară pentru menținerea în funcție a lui Netejoru și Gheorghe Stan, echipă acuzată de mai mulți magistrați că ar fi luat decizii politice și a declanșat verificări disciplinare împotriva unor magistrați care au exprimat critici la adresa inițiativelor legislative ale coaliției PSD – ALDE.

Ordonanță cu dedicație de la PSD

Ordonanța completa articolul 67 din Legea 317/2004 privind CSM și precizează că ”În situaţia vacantării funcţiei de inspector-şef sau, după caz, de inspector-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, ca urmare a expirării mandatului, interimatul funcţiei se asigură de inspectorul-şef sau, după caz, de inspectorul-şef adjunct ale căror mandate au expirat, până la data ocupării acestor funcţii în condiţiile legii”.
Prin acest artificiu, Lucian Netejoru a rămas în funcție, în pofida faptului că mandatul său a expirat la 1 septembrie, iar judecătorul Andrea Chiș din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a solicitat din 28 august inițierea de către CSM a procedurii de delegare în funcțiile de conducere ce urmau să fie vacantate.

Plagiator care verifică buna reputaților a colegilor

În septembrie 2018, pressone a dezvăluit că Netejoru a plagiat aproape toată teza sa de doctorat dată în Ordine Publică și Siguranță Națională, pe care a susținut-o în 2010 la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Doar de trei cărți a fost nevoie pentru încropirea lucrării care i-a adus lui Netejoru titlul de doctor. În ciuda acestor dezvăluiri, Netejoru continuă să se ocupe de verificarea activității sau conduitei magistraților, dar și condiția bunei reputații.

Citeşte şi
Adrian Streinu Cercel, salariu 27.333 de lei, 100.000 din surse nedeclarate

Adrian Streinu-Cercel a ]ncasat ]n anul 2019 peste 161.000 de lei, de la Institutul "Matei Read more

Teodor Meleşcanu: “De 50 de ani muncesc pentru ţara mea!”

Teodor Meleșcanu i-a replicat pe Facebook deputatului USR, Claudiu Năsui, care l-a acuzat că refuză Read more

Ludovic Orban, cel mai sărac prim-ministru al României

Ludovic Orban a încasat anul trecut 28.356 de lei pentru consultanța tehnică acordată unei firme Read more

Ce venit imens a avut Tudorel Toader ca ministru al Justiţiei

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a încasat în anul 2018, în mandatul său, venituri Read more

Pericolul creşterii perpetue a salariilor în sectorul de stat

Pericolul ne paşte din nou, aşa cum se întâmplă de peste 25 de ani în Read more

Gabriel Biriş: Ministerul Finanţelor nu îşi face treaba

Avocatul fiscalist Gabriel Biriş a declarat pentru Starea Presei că Ministerul Finanţelor nu-şi face treaba Read more

Gabriel Biriş: Impozitul diferenţiat va micşora veniturile la buget

Gabriel Biriş, reputat avocat fiscalist, afirmă că Guvernul intenţionează ca după alegeri să reintroducă impozitul Read more

Cabinetul P2, bugetul elastoplastic şi fenomenul crăpării

Cabinetul P2 mai bine ar uita colectarea de venituri prin lupta contra evaziunii. Nu suntem Read more

Mincinoşii

Se apropie ziua în care cei ce au votat azi cu USL îşi vor muşca Read more

Nedelcu: Veniturile Money Channel au scăzut

Dragoş Nedelcu a declarat că blocajele financiare de la The Money Channel "ţin strict de Read more

Share