home CORUPTIE, POLITICA Liviu Dragnea vrea din nou să dizolve PSD. Perseverare diabolicum est

Liviu Dragnea vrea din nou să dizolve PSD. Perseverare diabolicum est

Share

Liviu Dragnea, aflat la închisoare, a dat din nou în judecată atât PSD, cât şi organizaţia PSD Teleorman, contestând înscrierea făcută în registrul partidelor politice.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Dosarul are termen pe 4 iunie şi a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti. În cauză, Liviu Dragnea este reclamant, iar PSD pârât, inclusiv organizaţia judeţeană Teleorman.

Obiectul dosarului îl constituie ”partide politice dizolvare persoană juridică – art.253 CC. – declinare” şi are primul termen pe 4 iunie 2020.

În cursul anului 2019, Dragnea a avut o primă încercare de dizolvare a PSD Teleroman. Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti a decis să respingă acţiunea, pe motiv că nu este întemeiată.

Dragnea a solicitat şi respingerea solicitării de înscriere în Registrul partidelor politice a rezultatului alegerii ca preşedinte al PSD a Vioricai Dăncilă, motivul fiind ilegalitatea alegerii. Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD la Congresul extraordinar al partidului din 29 iunie, la care a fost modificat şi statutul PSD.

Această etapă nu a respectat temeiul legal,acuză Dragnea. Liviu Dragnea a fost încarcerat în mai 2019, fiind condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare.

Share