home CORUPTIE, POLITICA Liviu Dragnea va afla sentinţa finală în Dosarul Bombonica pe 27 mai

Liviu Dragnea va afla sentinţa finală în Dosarul Bombonica pe 27 mai

Share

Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, va afla dacă este condamnat sau nu pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare şi referendumul pe Justiţie.

Astăzi, s-au epuizat ultimele căi de atac ale apărărilor avocaţilor inculpaţilor. Practic, instanţa a intrat în pronunţare. Este inedit faptul că instanţa a anunţat că amână pronunţarea, ca şi faptul că a anunţat când dă sentinţa în dosar.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

În mod normal, într-un asemenea moment al procesului, instanţa intră în pronunţare, care poate avea loc oricând, între 10 minute şi (de regulă) o săptămână. Probabil că această procedură atât de explicită este menită să determine imposibilitatea oricărei căi de atac excepţionale a apărărilor.

Partea proastă este că astfel votul va fi puternic influenţat de miza sentinţei de luni. Disperaţi, corifeii lui Liviu Dragnea din PSD vor face tot ce este posibil pentru a fura cât mai multe voturi, astfel încât scorul să fie cât mai bun.

Deja a apărut prima agresiune pe această naraţiune: PSD a anunţat că USR va provoca incidente la vot. Probabil că planul este aşa:

Noi fraudăm, USR sesizează fraudele, iese scandal şi noi spunem că USR l-a provocat. Iar atunci noi vom spune: “Vedeţi, v-am spus noi. USR provoacă incidente la vot!”. Iar noi, după rezultatul alegerilor, indiferent care va fi, vom spune că noi am fi obţinut mai mult dacă nu frauda votul USR.

Apoi vor cere CCR anularea rezultatului alegerilor s.a.m.d. În schimb, dacă sentinţa era dată înainte de 26 mai, adică cel târziu pe 24 mai, PSD ar fi spus că darea sentinţei astfel influenţează negativ rezultatul votului, ceea este foarte discutabil.

Share