home POLITICA Liviu Dragnea amestecă teoria statului paralel cu nevoia de protocoale

Liviu Dragnea amestecă teoria statului paralel cu nevoia de protocoale

Share

De când a fost descoperit cu protocolul secret la vedere, Liviu Dragnea o bâlbâie. Stă crăcănat, încercând să atingă cu piciorul stâng teoria statului paralel şi palpându-şi propria vinovăţie de a fi semnat cu SRI, ca ministru al Dezvoltării, un protocol.

Liviu Dragnea: Am semnat un protocol pe cyberseciurity, era necesar

Este vorba despre un protocol care se referă la cybersecurity, și anume la proteția datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale și instituțiile din subordine față de atacurile cibernetice și nu vorbim doar de atacurile unor hackeri, ci și din partea unor entități străine.

Este un timp de protocol care s-a încheiat, din câte știu eu, cu toate ministerele. El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu ce s-a făcut înaintea mea. N-are nici un fel de legătură cu toate minciunile spuse (…)

Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI și structuri din Justiție, care sunt întocmite sau încheiate într-un mod ilegal și neconstituțional. Tipul ăsta de protocoale între SRI și instituții publice sunt necesare, dar de aici și până la a spune că am colaborat cu statul paralel… și se vede colaborarea mea cu statul paralel. O simt cu fiecare termen la judecată.

Liviu Dragnea? Se apropie judecata partidului

Dar lucrurile se complică pentru Liviu Dragnea tot mai mult. În timp ce iese la televizor şi face spume la gură cu statul paralele care-l bagă la puşcărie şi cu referendumul pentru familia tradiţională, satârul PSD se ascute. Nimeni nu-l mai crede nici cu protocoalele, nici cu statul paralel.

Motivaţia faptului? Dragnea trebuia, ar fi vrut baronii corupţi din teritoriu, să rezolve cu problemele lor penale. Dar intenţia s-a împotmolit. Pe de o parte, o modificare a Codurilor Penale prin OUG presupunea o muncă foarte laborioasă din partea eperţilor de la Ministerul Justiţiei. Nimeni nu a marşat la asta.

Pe de altă parte, intenţia disperată a lui Dragnea de a da OUG pe amnistie şi graţiere s-a lovit de refuzul lui Tăriceanu. Aşa că acum în PSD se ascut cuţitele, informează surse multiple din interiorul monstrului antidemocratic care a devenit PSD. Şi se tot ascut. Se spune că cel mai bine ascuţi cuţitul frecându-i tăişul de cel al altui cuţit.

Share