home CORUPTIE, POLITICA Liviu Dragnea dă vina pe Anca Alexandrescu că e consemnat în cameră

Liviu Dragnea dă vina pe Anca Alexandrescu că e consemnat în cameră

Share

Atunci când eşti la puşcărie, indiferent dacă te numeşti Liviu Dragnea sau altfel, ai mult timp la dispoziţie să te gândeşti. Iar gândurile sunt duşmanul plictisului şi al minciunii. Uneori.

Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferință, la Judecătoria Sectorului 5, în procesul prin care a contestat interdicția de a mai lucra la atelierul Penitenciarului Rahova.

Interdicţia a fost dată după interviul apărut la postul de televiziune Realitatea Plus. Fostul lider social-democrat a intentat două procese Penitenciarului unde este încarcerat și care a dispus această măsură.

În timpul audierii de către judecător, Liviu Dragnea a susținut că nu știa de la început că acea conversație pe Skype, cu fosta sa consilieră, actual jurnalist Realitatea PLUS, Anca Alexandrescu, va fi difuzată și că ulterior a fost informat.

Mai mult, Dragnea susține că la discuție a asistat și partenera sa de viață, Irina Tănase, care era îmbrăcată în pijamale. Este clar, dacă Irinuca era în pijamale şi nu a apărut pe ecran, că nu ştia.

În timpul videoconferinței, fostul șef PSD a purtat masca sub nas. Ăsta e alt semn că nu ştia că e interviu. Dacă ştia, purta masca deasupra nasului.

”Nu m-am gândit că voi fi sancționat pentru că am avut o conversație online cu altă persoană, conversație care, în viziunea mea, nu a avut caracterul unui interviu acordat unui trust de presă. Declar faptul că după încheierea conversației online, interlocutoarea mea mi-a comunicat faptul că a înregistrat conversația și că urma să o pună pe facebook.

În privința acestui aspect nu am avut nicio putere de decizie întrucat din interiorul penitenciarului nu pot avea control asupra a ceea ce se întampla în exteriorul penitenciarului. De 2 luni și jumătate stau închis în cameră 23 de ore pe zi. (…) Aș vrea să mai spun că în această conversație am fost 3 persoane.

Doamna Alexandrescu, eu și partenera mea de viață, Irina Tănase, și ea trecută pe lista de persoane aprobate. Pentru informarea dumneavoastră, partenera mea de viață era acasă, îmbrăcată în pijamale și Anca Alexandrescu era în bucătărie, îmbrăcată lejer.

În nicio țară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta. (…) Dreptul la muncă nu poate fi decât suspendat temporar, nu spune că poate fi ridicat. Sunt inginer auto și asta e meseria mea. Am primit foarte multe evidențieri si recompense datorită modului în care am muncit la garaj”, a declarat Dragnea în instanță.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus, pe 27 august, două acțiuni la Judecătoria Sectorului 5 prin care contestă interdicţia dreptului de a mai munci la atelierul Penitenciarului Rahova.

Share