home CORUPTIE, POLITICA Liviu Dragnea pregăteşte un CExN populist, cu realizări măreţe

Liviu Dragnea pregăteşte un CExN populist, cu realizări măreţe

Share

PSD a pierdut majoritatea la Camera Deputaților, în urma dezertărilor (pe alocuri sonore) către Pro România, Liviu Dragnea riscă să fie debarcat de la șefia acestui for.

Aceasta într-un viitor nu tocmai îndepărtat. Ofensiva parlamentară PSD-ALDE împotriva Justiției (care a funcționat de-a lungul ultimilor doi ani) a ajuns în prezent la mâna și capriciile UDMR.

Liviu Dragnea vrea să deturneze atenţia publică de la semnele crizei bugetare

În pofida acestor certitudini – adâncite de prăbușirea PSD în preferințele electorale, de profilarea unor noi dezertări către Pro România, de acuzațiile iscate de oficializarea întârziatului buget, de sumbrele semne din economie, de scandalul pe care îl fac primarii pe treptele Palatului Victoria ș.a.m.d. –, Liviu Dragnea și acoliții săi organizează duminică, la Palatul Parlamentului, primul CEx PSD din 2019, cu scopul de a deturna atenția publică de la toate aceste realități.

Potrivit surselor, Viorica Dăncilă va lua parte la ședință, împreună cu Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, iar Liviu Dragnea va ieși din CEx (în compania premierului) cu anunțuri populiste vizând mari creșteri economice și noi înfăptuiri-record ale guvernării PSD-ALDE.

Liviu Dragnea, disperat, doreşte să transmită semnale de forţă

Mesajele vor viza ”legitimarea” și ”credibilizarea” controversatului buget abia lansat, în timp ce, oficial, problema defectării ex-premierului Mihai Tudose și a altor lideri/parlamentari către Pro România, cât și pierderea majorității parlamentare, nu vor fi supuse analizei CEx-ului decât tangențial (bunăoară, prin numirea unei conduceri interimare la PSD Brăila). Potrivit acelorași surse, plecările din PSD vor fi taxate de Liviu Dragnea, declarativ, la finalul CEx-ului.

În schimb, războiul fratricid continuă, la baionetă, în subteranele PSD, unde Liviu Dragnea și apropiații săi (în special ”locotenentul” Codrin Ștefănescu) depun presiuni însumate asupra parlamentarilor fideli grupării Adrian Țuțuianu-Paul Stănescu-Mihai Tudose, pentru a-i întoarce din drumul spre Pro România.

Liviu Dragnea, tot mai încolţit

Aceleași presiuni sunt exercitate asupra liderilor din sud, unde Dragnea știe că are de-a face cu organizații predispuse la frondă. Tensiuni sunt și la Cluj, filiala PSD fiind practic scindată după reactivarea lui Ioan Rus în tabăra lui Victor Ponta.

Pe de altă parte, unii baroni – printre care Dumitru Buzatu (Vaslui) – sunt nemulțumiți de faptul că permanentele reglări de conturi generează mari probleme de imagine PSD, în debutul unui important an electoral, în timp ce fondurile pentru teritoriu întârzie să apară.

În condițiile în care aproximativ jumătate dintre parlamentarii grupului minorităților naționale altele decât UDMR susțin PSD-ALDE, în timp ce restul votează alături de opoziție,

Uniunea lui Kelemen Hunor devine singura soluție la care poate recurge Liviu Dragnea pentru cârpirea majorității. Însă este cunoscut că UDMR negociază la sânge orice formă de susținere, ceea ce aduce o serie de noi probleme pentru PSD.

Share