home POLITICA Lista neagra a deputatilor care au afaceri cu statul

Lista neagra a deputatilor care au afaceri cu statul

Share

Teoretic, i-am trimis in Parlament pentru a ne da legi bune si a ne reprezenta interesele. Practic, legile sufera foarte mult la capitolul reprezentarii intereselor electoratului.

geektyrant

Dupa cum se va vedea insa in continuare, domnii alesi sunt foarte descurcareti in privinta apararii propriilor drepturi. Interesant cum, dupa atatea discutii despre modificarea legii care le permite parlamentarilor sa faca afaceri cu statul, nu s-a modificat nici macar un singur paragraf care sa concretizeze promisiunile din campania electorala.

Ei nu pot sa fie administratori la societati comerciale, insa pot sa detina actiuni la companii ce primesc contracte de la institutii publice. Incompatibilitatile sunt greu de demonstrat si mai greu este in cazul traficului de influenta.

Romania curata va prezinta afacerile pe care in prezent le deruleaza cu institutii publice un numar de 47 de deputati (17 de la PDL, 13 de la PSD, 11 de la PNL, 4 de la UDMR si 2 de la minoritati).

La aceasta lista se mai adauga alti cinci deputati-avocati care au contracte de reprezentare juridica cu statul. Urmeaza senatorii. Prezentarea acestei liste se doreste a fi punctul de (re)lansare a unei largi dezbateri publice referitoare la necesitatea interzicerii prin lege a afacerilor parlamentarilor cu statul.

In acest moment, afacerile cu statul ale deputatilor si senatorilor intra in categoria afacerilor “negre” intrucat genereaza suspiciuni cu privire la posibila folosire a influentei de parlamentar in obtinerea contractelor despre care veti citi mai jos… citeste lista completa pe Romania Curata

Share