Liiceanu îl spală de toate păcatele pe “fiul lui”, Sorin Grindeanu

Share

Fiosoful Gabriel Liiceanu îl spală complet de păcate pe prim-ministrul Sorin Grindeanu. Gânditorul a scris, cu talentul său inconfundabil, un editorial neverosimil, în care porneşte de la premise false.

Liiceanu titrează Scoateți-l pe Grindeanu din ghearele lui Dragnea!, apoi începe cu o ipoteză falsă.

Sorin Grindeanu are exact vârsta fiului meu: 43 de ani. Așa încât, când l-am văzut ieri la ora 20.30 (se pare că timp de zece minute, de emoție, nu putuse deschide ușa dinspre scenă) apărând în fața presei ca să dea comunicatul cu abrogarea, mi-a fost imposibil să nu-mi imginez o clipă ce-aș fi simțit dacă l-aș fi văzut pe fiul meu în locul lui.

Liiceanu, superbă fabulaţie despre “drogatul” Grindeanu

Gabriel Liiceanu crede că “bietul” Grindeanu nu era la el acasă atunci când a vorbit. El susţine că acestuia i s-a suflat ce să spună din culise înaintea briefingului. Că vorbea gura lui fără creierul său, care era decuplat. Că era drogat.

Că felul cum vorbeşte denotă o traumă în curs. Că la ieşirea “din scenă” l-ar fi stropit “ăia” cu amoniac. Evident, totul e îmbrăcat în haină metaforică, de nu mai ştii când vorbeşte martorul faptelor şi când poetul cuvintelor. Scriitura lui Liiceanu e superbă, dar…

… să revenim cu picioarele pe pământ.

Grindeanu, conştiinţă fără instanţă civică

De 26 de ani, de când sunt jurnalist profesionist, am urmărit vorbind, am stat de vorbă, am luat declaraţii şi voxuri cu şi de la sute sau mii de interlocutori.

Am discutat cu orice fel de oameni, de la boschetari până la şefi de stat, transnaţionale, vânzători de gogoşi, impiegaţi de tren, lideri sindicali, criminali, violatori, nebuni, drogaţi, refugiaţi, gunoieri, prinţi secreţi ai propriilor minţi.

Să urmărim împreună clipul video de mai sus. Sorin Grindeanu se simte tot mai bine. Azi, după discursul ţinut în plenul Parlamentului, deja Grindă ăsta era şi mai relaxat. Omul ăsta începe să se simtă bine în pielea de prim-ministru.

Puţin îi pasă ce zic 10.000 sau 600.000 de oameni despre el. Conştiinţa lui nu este dotată cu instanţă civică, ci doar cu mecanica arivismului. Cum se explică oare acest lucru?

Grindeanu, un produs tipic al aristocraţiei comunistoide

Sorin Grindeanu este băiatul unui aparatcik bănăţean comunistoid. Bunicul acestui om însă a făcut puşcărie politică la Sighet. Tatăl are probleme cu legea. Abuz în serviciu. Să analizăm puţin semnificaţia acestor lucruri.

Comuiştii au urmărit întotdeauna desfiinţarea dinastiilor caracterelor. Există un număr incomensurabil de urmaşi ai foştilor luptători anticomunişti, putreziţi în închisorile comuniste, care au devenit inversul propriilor ancestori.

Cunoaştem personal câteva exemple dramatice. Nu le vom face publice. Vom da însă câteva exemple istorice şi vom explica semnificaţia lor.

Cel mai slab premier din istoria postdecembristă

Gabriel Liiceanu confundă schimele unui om tipicar şi plin de ticuri cu drogarea şi trauma. Grindeanu este un caz mult mai banal: o secătură, cred eu, nimic mai mult.

Una care a reuşit performanţa să-şi depăşească toţi predecesorii în funcţie. Este cel mai slab, prin performanţele sale catastrofale. Ponta e un geniu faţă de acest om, iar Văcăroiu academician doctor.

A reuşit să conducă un executiv ce va intra în istorie prin viteza cu care a devenit un cadavru birocratic, ce trebuie înlocuit rapid. Există posibilitatea ca în viitor să descoperim că, pentru apariţia OUG 13, Grindă poate avea probleme cu procurorii DNA.

Spălarea creierului, o practică barbară, venită din stepele Asiei

În capodopera sa “O zi mai lungă decât veacul”, uriaşul scriitor kazah Cinghiz Aitmatov povesteşte legenda mancurtului. Mongolii, când invadau un teritoriu, luau tinerii bărbaţi şi-i mancurtizau.

Îi rădeau pe cap şi le aplicau pe ţeasta proaspăt rasă pielea fierbinte, proaspăt jupuită, de pe piciorul unei cămile bătrâne.

În durerile cumplite suferite când derma aceasta se usca şi se strângea pe cap, tinerii uitau cine sunt. Deveneau sclavi şi luptători perfecţi, ce erau trimişi să-şi omoare mama şi tatăl.

Achille Paganini şi iezuiţii

În Evul Mediu, în plină renaştere, iezuiţii făceau acelaşi lucru cu cei care îi deranjau. L-au ucis pe Nicolo Paganini, infectându-l cu treponema palidum. În complicitate cu metresa acestuia, Antonia Bianchi, i-au luat fiul, pe Achille Ciro Alessandro Paganini, şi l-au crescut. I-au spălat creierul, făcându-l să-şi urască tatăl.

Comuniştii au preluat cu pasiune şi dexter această tehnică monstruoasă. Urmaşii marilor spirite româneşti interbelice au fost reeducaţi în şcolile comuniste. Apoi, au fost transformaţi în unealta perfectă contra a tot ce reprezentase lupta părinţilor şi bunicilor acestora.

Ultimul împărat al Chinei

Nu doar în România s-a petrecut asta. Ultimul împărat al Chinei, Xuantong, Pu Yi, e un caz tipic. A pierdut tronul când era copil, la vârsta de şase ani. A fost luat de comunişti şi reeducat, devenind membru de rând al Partidului Comunist. A murit comunist pe 17 octombrie 1966.

A lucrat ca asistent grădinar la Grădina Botanică din Peking. În agitata sa viaţă, a fost până şi redactor la Departamentul literar al Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez. Salariul său lunar a fost în jur de 100 de yuani.

Share