Libia, un loc bun pentru aterizarea extratereștrilor

Share

~Ionuţ Văcaru~

O puternică explozie a deranjat în noptea de luni spre marţi somnul unui liniştit sat din estul Libiei. Curioşi, localnicii s-au strâns spre locul unde un avion american F15 zăcea în flăcări.

foto: John Mariani

“L-a doborât Gaddafi” şi-au spus oamenii furioşi, dar uitându-se mai atent la epava arzândă nu au văzut nici un cadavru semn că piloţii scăpaseră. Aşa că sătenii s-au apucat să strige „hei, alo americanilor! suntem aici”.

Nici un răspuns. Poate şi pentru că nu strigau în engleză, ci în arabă. Până la urmă şi-au adus aminte că unul din tinerii satului ştie engleza. După un „we are here, we are with the rebels!” cu accent arăbesc unul din piloţi şi-a făcut apariţia.

Se ascunsese într-un ţarc de oi în ferma localităţii. Era uşor rănit în urma catapultării, dar conştient. Localnicii l-au bătut bucuroşi pe umeri şi i-au mulţumit pentru atacul pe care îl poartă împotriva lui Gaddafi.

Oameni buni la suflet, sătenii n-au mai stat să se gândească ce-ar fi fost dacă F15-le cădea pe casa unuia dintre ei. Şi oricum nu era timpul pierdut. Așa că i-au chemat pilotului un doctor şi i-au oferit un suc. Nu stau mult că am treabă, le-ar fi spus pilotul, care îşi activase sistemul prin satelit de recuperare.

Şi-a băut fericit sucul, apoi le-a oferit sătenilor libieni paraşuta şi casca sa. Un suvenir nepreţuit pentru ei că, vorba aia, nici americanii nici extratereştrii nu cad în fiecare zi la ei în sat. Cel de-al doilea pilot american aflat în avionul F15 nu a fost atât de norocos ca partenerul său de zbor.

Nici el nu a fost rănit foarte grav în urma accidentului, însă după catapultare nu a aterizat într-o zonă populată, aşa că nu a avut parte de suc, ci a trebuit să aștepte răbdător până când a fost găsit de câțiva luptători rebeli care l-au predat americanilor.

În tot acest timp, americanii deja începuseră operaţiunile de salvare a piloţilor. Patru avioane cu decolare verticală şi două elicoptere au survolat zona în care s-a prăbuşit avionul.

Într-un stil specific american, şi-au anunţat prezenţa lansând preventiv două bombe deasupra fermei. Aşa ştiu americanii să zică bună seara, n-aţi văzut cumva nişte piloţi catapultaţi în ţarcul caprelor?citeste tot pe Biziday

Share