home CORUPTIE, POLITICA Lia Savonea, şantajată cu un dosar de Adina Florea?

Lia Savonea, şantajată cu un dosar de Adina Florea?

Share

Cerbicia cu care Lia Savonea insistă să apere Secţia Specială ar putea avea legătură cu existenţa unui dosar pe numele şefei CSM.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu se întreabă dacă nu cumva Lia Savonea este şantajată de Adina Florea.

„Şi pare că în loc să fi oprit asaltul împotriva Justiţiei, alegerile din 26 mai şi condamnarea lui Dragnea nu au făcut decât să împingă lupta în altă fază. Secţia Specială pentru magistraţi şi preşedintele CSM, Lia Savonea, nu se mai obosesc să salveze aparenţele.

Atacul este frontal, evident, fără scrupule şi, justificat, fără teamă de sancţiune. ŞŞ, pentru că numai ea le deţinea, serveşte către luju.ro şi, implicit Antena 3, informaţii nepublice din dosarele procurorilor şi judecătorilor care blochează definitivarea pe funcţia de şef al SS a Adinei Florea.

Mi se pare cea mai explicită cu putinţă forma de şantaj, culmea, exact aceea de care era acuzată DNĂ, acuzaţie care a servit ca pretext principal pentru aparitita SS. Dar când nişte magistraţi sunt ameninţaţi cu dosare despre care presa este informată, deşi ele sunt în faza nepublica, este exact şantajul care trebuia, pasămite, preîntâmpinat.

Este foarte probabil că şi membrii CSM favorabili SS, adică oamenii Liei Savonea, să aibă dosare, aşa cum au imensa majoritate a magistraţilor români, într-o ţară de procesomani, care atunci când nu sunt mulţumiţi de vreo soluţie în instanţă sau la parchet sar cu reclamaţia. Iar, potrivit Codului de Procedură, orice sesizare trebuie să genereze o verificare prealabilă, adică un dosar în rem.

Cel puţin un asemenea dosar în rem are şi Adina Florea, ca urmare a sesizării făcute de Lucian Onea, dacă nu cumva chiar mai multe, ca să nu ne amintim de povestea protocolului scurs către Darius Valcov.

Cel puţin un asemenea dosar în rem are şi Mihaiela Iorga Moraru, pentru că a fost reclamată de familia copilului al cărui paşaport l-a sechestrat ilegal.

Dar numai SS decide ce se lucrează şi ce nu se lucrează, ce află presa şi ce nu află presa. Mă întreb sincer dacă cerbicia cu care Lia Savonea se luptă să o instaleze pe Adina Florea la şefia SS, împotriva unei părţi importante din CSM, împotriva oganismelor internaţionale, împotriva imensei majorităţi a magistraţilor, ţine numai de setea de putere a domniei sale sau are legătură şi cu vreun asemenea dosar, poate clasat, poate din 2009, zic la întâmplare, pe care Adina Florea l-ar putea reînvia, aşa cum încearcă să redeschidă dosarul clasat al judecătorului Bogdan Mateescu.

Primul gând s-a dus la anul 2009 pentru că atunci colegul de cabinet de avocatură al soţului dnei Savonea, Mihai Savonea, a fost ridicat, anchetat, apoi judecat şi mai târziu condamnat. Se numeşte Cătălin Voicu.

Citeşte şi
Ramona Bruynseels, cadidata la Preşedinţie a PPUSL, partidul lui Dan Voiculescu, reclamă șantaje și folosirea
Deputatul ALDE Adrian Mocanu s-a ales cu permisul suspendat după ce a fost prins circulând
Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, la o întrunire electorală, în judeţul Constanţa, că, pentru
Viorica Dăncilă, liderul PSD, a fost denunțată de Liviu Dragnea, fostul lider al aceluiaşi partid,
Alexandru Cumpănaşu a oferit un nou spectacol, marti seara, in live-ul sau cotidian pe Facebook.
Ionuţ Cristache ţine să ne îngreţoşeze toată campania electorală cu emisiunile sale pline de avantajări
Judecatorul Cristi Danileţ a sesizat un aspect interesant in batalia declansata de Lia Savonea pentru
Neculai Onţanu, fost primar PSD al sectorului 2 din Capitala, a anuntat miercuri ca partidul
Preşedintele CSM, Lia Savonea, a convocat pentru marţi o nouă şedinţă a plenului Consiliului, care
Nu va fi cvorumul legal de 15 membri din cei 19 la şedinţa fulger a
Share