home ECONOMIE Leonardo Badea: ASF sprijină dezvoltarea tehnologiilor moderne pe piața financiară

Leonardo Badea: ASF sprijină dezvoltarea tehnologiilor moderne pe piața financiară

Share

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat astăzi 14 august 2019, pe www.asfromania.ro,  proiectul FinTech Hub prin intermediul căruia a fost creat cadrul instituțional pentru dialog cu societățile ce dezvoltă soluții FinTech (inovație tehnologică în domeniul serviciilor financiare) ce pot fi aplicate pe oricare dintre piețele reglementate și supravegheate de Autoritate.

Inițiativa ASF sprijină astfel dezvoltarea tehnologiilor moderne pe piața financiară și în același timp urmărește menținerea încrederii consumatorilor în utilizarea serviciilor financiare și asigurarea unui nivel adecvat de protecție a acestora.

“Ne dorim ca entitățile din piață, dar și alți antreprenori, indiferent că sunt din domeniul financiar sau nu, să aibă o interacțiune eficientă în relația cu ASF, astfel încât să încurajăm dezvoltarea de noi soluții inovatoare în domeniul financiar. Cu siguranță acestea generează oportunități și beneficii pentru toate părțile implicate, dar este foarte important să nu pierdem din vedere și tipurile noi de riscuri care pot apărea și modalitățile de gestionare a acestora”, a declarat Președintele ASF, domnul Leonardo Badea.

FinTech Hub pune bazele dezvoltării unei modalități de comunicare și colaborare eficientă, prin care atât Autoritatea, cât și entitățile reglementate și/sau alte societăți interesate să înțeleagă mai bine oportunitățile și riscurile generate de FinTech.

Scopul acestui Hub este de a crea o primă legătură între ASF și societățile ce dezvoltă noi modele de afaceri, aplicații, procese sau produse care au un efect direct asupra furnizării de servicii financiare și de a facilita interacțiunea cu Autoritatea.

Prin intermediul FinTech Hub, ASF pune la dispoziția companiilor care intenționează să dezvolte produse sau servicii financiare nebancare considerate, conform unor criterii generale prestabilite, ca aparținând inovației financiare, mai multe facilități, dintre care menționăm:

  • un punct unic de contact la nivelul ASF ( fintechhub@asfromania.ro );
  • o echipă dedicată acestui proiect a cărei experiență acoperă piețele supravegheate de ASF;
  • sprijin pentru identificarea legislației aplicabile entităților/societăților incidente produsului FinTech propus;
  • îndrumare privind așteptările ASF referitoare la aspecte ce țin de supravegherea activității care ar urma să fie desfășurată pornind de la soluția financiară inovatoare oferită.
Citeşte şi
Acordarea statutului de piaţă secundară emergentă de către FTSE ne confirmă că şi activitatea ASF
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) salută decizia FTSE-Russell, comunicată în cursul serii de 26 septembrie
Preşedintele ASF, Leonardo Badea, a declarat că piaţa asigurărilor a înregistrat în acest an o
Primul raport privind stabilitatea pieţelor financiare nebancare supravegheate de ASF oferă o vedere de ansamblu
Preşedintele ASF, Leonardo Badea, spune că aproximativ 15% din totalul de dosare aprobate în timpul
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a găzduit la București, în luna mai, întâlnirile Consiliilor Supraveghetorilor
Prezent astăzi la Conferința anuală Insurance Europe, președintele ASF - Leonardo Badea a declarat...
Prezent astăzi la Conferința "European Consumer Protection", organizată de APPA (Asociația pentru Promovarea Asigurărilor) și
„Conform analizei tematice a A.S.F. referitoare la asigurarea de risc cibernetic: o Riscurile cibernetice sunt
Leonardo Badea a precizat că instituția pe care o conduce „pune accentul pe monitorizarea dezvoltării
Share