home POLITICA Kommersant: Nemultumirea rusilor se poate transforma in proteste de strada

Kommersant: Nemultumirea rusilor se poate transforma in proteste de strada

Share

Nemultumirea rusilor fata de situatia social-economica sporeste incepand cu primavara anului trecut, existand sentimentul apropierii unor actiuni de protest in masa, noteaza publicatia “Kommersant”.

foto: Freewebs

Asemenea fenomene existente in societatea rusa au fost scoase la iveala de centrele sociologice principale ale tarii inca din februarie al anului trecut, dar partidele, inclusiv cele din opozitie, au indoieli in privinta protestelor de strada.

Conform unui sondaj al Fondului “Parerea opiniei publice”, ponderea rusilor care sunt gata sa ia parte la actiunile de protest a crescut intr-o luna cu 11%, ajungand in februarie a.c. la 49%.

Dupa alte sondaje, de exemplu, ale Centrului Levada, numai 13% dintre respondenti sunt gata sa participle la manifestatiile politice, dar aceasta nu inseamna ca societatea este stabila, existand sentimentul continuarii crizei.

In asemenea situatii oamenii cauta si alte iesiri, pe langa actiunile de protest, ca, de exemplu, scaderea increderii in presedintele Medvedev si premierul Putin, care pierd in sondaje cu fiecare luna cate 1%.

Dupa concluziile altor sondaje, exista sentimentul ca chiar daca va trece criza, se sta pe loc, ceea ce practic nu convine nimanui. La aceasta se adauga inflatia datorata crizei mondiale de alimente si cresterea cheltuielilor pentru locuinte si serviciile comunale… complet pe InfoRusia

Share