home POLITICA Klaus Iohannis: Este bine că se discută despre servicii secrete

Klaus Iohannis: Este bine că se discută despre servicii secrete

Share

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că “e bine că se discută despre serviciile secrete“. El s-a referit la scandalul declanşat de Sebastian Ghiţă. Acesta s-a soldat cu demisia lui Florian Coldea de la şefia operativă a SRI.

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Iohannis a anunţat că a semnat decretul de eliberare din funcţie si cel de trecere în rezervă ale lui Coldea. Şeful statului a mai spus că “nu e bine să fie lăsate serviciile să se amestece în politică“.

Klaus Iohannis despre amnistie

Iohannis a atins în trecere şi subiectul amnistiei faptelor penale. Klaus Iohannis s-a întrebat dacă majoritatea parlamentară e suficient de matură să nu o promoveze.

Florian Coldea a demisionat din funcţia de prim-adjunct al SRI. Şeful SRI a cerut trecerea sa în rezervă. Comisia de control internă a arătat că acesta nu a încălcat legea şi nici normele interne.

Share