home POLITICA Klaus Iohannis respinge categoric propunerile de miniştri interimari

Klaus Iohannis respinge categoric propunerile de miniştri interimari

Share

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că respinge cele trei propuneri de miniştrii interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Revenind la situaţia politică, criza în care ne aflăm e generată de PSD prin comportamentul iresponsabil faţă de guvernarea României. Acest comportament iresponsabil tinde să se acutizeze. Conflictele din coaliţia de guvernare, disperarea PSD de a rămâne la putere, luptele interne şi târguielile pe funcţii nu au legătură cu agenda reală a românilor. Eu nu girez acest joc politic şi ca atare resping categoric propunerile înainte pentru miniştri interimari”, a declarat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută joi la Palatul Cotroceni.

Premierul Viorica Dăncilă a sesizat anterior CCR pentru a reclama un conflict între Guvern şi Administraţia Prezidenţială, din cauza că preşedintele nu anunţase nimic privind miniştrii interimari pe care i-a propus, după demisia celor din ALDE.

Dăncilă a afirmat că sesizarea ar trebui văzut şi ca un mijloc „de a avea nişte reguli pe viitor”. CCR a stabilit, joi, ca părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Administraţia Prezidenţială sesizat de premierul Viorica Dăncilă să transmită punctele de vedere până pe 11 septembrie.

Pe 28 august, Klaus Iohanis anunţa că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Şeful statului a adăugat atunci că Guvernul are nevoie de un vot de confirmare în Parlament.

Şeful Executivului îi transmisese preşedintelui Iohannis propunerea ca Dana Gîrbovan să preia conducerea Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor să fie ministru plin la Interne, senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate şi Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice.

Citeşte şi
Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit data de 18 septembrie ca termen de dezbatere
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație de presă, la Palatul Cotroceni că remanierea guvernamentală
Viorica Dăncilă s-a lansat în noi declarații mai mult decât hazardate la adresa şefului statului,
Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri o serie de critici dure la adresa guvernului PSD,
Președintele Klaus Iohannis nu va numi cele trei propuneri de miniștri interimari la energie, mediu
Fostul secretar general al PSD, Codrin Stefanescu, a afirmat ca presedintele Klaus Iohannis ar trebui
Premierul Viorica Dăncilă a afirmat ca presedintele Iohannis isi doreste un guvern care sa incurajeze
Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a provocat din nou scandal în plenul Camerei Deputaților, după ce
Președintele Klaus Iohannis a respins toate cele trei propuneri de miniștri venite de la guvern
Alin Teodorescu (IMAS) afirmă că Viorica Dăncilă nu intră în turul al doilea, iar Dan
Share