home CORUPTIE, POLITICA Klaus Iohannis pune la punct dur Ciuma Roşie

Klaus Iohannis pune la punct dur Ciuma Roşie

Share

Liderii ALDE şi Pro România, alături de cei ai PSD, fac concurs de acuzaţii populiste şi iresponsabile speculând situaţia dramatică din ţară.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„În aceste momente dramatice, cu atât mai reprobabile sunt încercările unor politicieni, inclusiv aleşi locali, de a folosi criza generată de noul coronavirus în bătălia electorală.

Nu este momentul răfuielilor politice! A încerca să câştigi capital politic în aceste clipe denotă un cinism înfiorător şi o lipsă de responsabilitate de neimaginat.

Gravitatea situaţiei cu care ne confruntăm este fără precedent şi tocmai de aceea trebuie să ne unim forţele pentru a izbândi împreună în această luptă de durată şi de uzură”, a declarat Iohannis, într-un apel adresat naţiunii.

Călin Popescu Tăriceanu, al cărui partid este cotat cu doar 4% în sondajele de opinie, a declanşat o nouă campanie toxică, populista, în care încearcă să câştige capital electoral pe seama celor care mor de coronavirus.

La scurt timp după apariţia celui de-al patrulea deces, Tăriceanu a sugerat că Iohannis şi Orban „au ştiut din timp de acest virus, dar nu au făcut nimic pentru a nu speria poporul şi a câştiga nişte alegeri anticipate”.

„Nu-mi dă pace un gând! Oare conducătorii noştri au ştiut din timp de acest virus, dar nu au făcut nimic pentru a nu speria poporul şi a câştiga nişte alegeri anticipate pe care şi le-au dorit cu atâta ardoare? Să avem neşansa unor conducători atât de ticăloşi încât să treacă sub tăcere acest pericol doar pentru a câştiga câteva locuri suplimentare în Parlament?

Să fie diplomaţii noştri atât de slab pregătiţi încât, cei din zonele unde a început criza coronavirus, nu au informat Ministrul de Externe, Prim-Ministrul şi Preşedintele României despre dezastrul din zonele în care ei erau? Să fie atât de diletante serviciile noastre de informaţii încât să nu tragă în timp util semnale de alarmă către Preşedinte şi Guvern? Să nu mai aibă România nici un prieten care să-i tragă de mânecă şi să le spună că situaţia e gravă şi că e mai bine să se pregătească pentru vremuri grele decât să se joace de-a politică?

Dacă nici una dintre instituţiile mai sus menţionate nu le-a spus nimic Preşedintelui şi Guvernului României, înseamnă că îi plătim degeaba. Dar am mari semne de întrebare ca ei nu au făcut-o”, a scris insinuant Tăriceanu, pe Facebook.

Tăriceanu a trecut apoi la convingeri ferme, pornind de la propriile speculaţii.

„Pe scurt, domnii Iohannis şi Orban i-au sacrificat pe romani pentru ambiţiile lor electorale. Acţiunea lor îmi aminteşte de comportamentul lui Băsescu din 2009 când ne-a spus tot timpul că nu e nici o criză, că ni se pare. Şi după ce a fost reales ne-a dat lovitura de graţie. Cam aşa pare că se întâmplă şi acum!

Dacă ei nu ar fi ascuns gravitatea crizei, probabil am fi putut să ne aprovizionăm din timp cu teste şi am fi putut testa masiv pe toţi cei veniţi în ţară, să-i vedem pe cei infectaţi, să-i izolăm, iar ceilalţi oameni să-şi vadă de treabă. La aceste semne de întrebare trebuie că Parlamentul să primească răspunsuri atunci când lucrurile se vor linişti: dacă domnii Iohannis şi Orban au fost informaţi de către serviciile de informaţii şi MAE despre acest pericol, şi când s-au trimis aceste informări.

Cer public tuturor serviciilor de informaţii să pregătească şi să pună la dispoziţia comisiilor de control toate informările pe care le-au dat Preşedintelui şi Guvernului. În privinţa Ministerului de Externe, voi cere în comisia de politică externă a Senatului, din care fac parte, că ministrul de Externe să ne prezinte informările pe care le-a făcut Guvernului şi Preşedintelui.

Dacă domnii Iohannis şi Orban au ştiut din timp de aceste lucruri, dar au minimalizat pericolul pentru a face alegeri anticipate, ei sunt principalii vinovaţi de faptul că doctorii şi personalul medical, precum şi ceilalţi din linia întâi, au fost trimişi la luptă fără arme (măşti, halate, mănuşi, dezinfectant, etc). Şi dacă aşa au făcut, ei trebuie să fie primii care să fie anchetaţi de către procurori”, a mai spus Tăriceanu.

Share