home POLITICA Klaus Iohannis este păcălit de Sistemul Ticăloşit

Klaus Iohannis este păcălit de Sistemul Ticăloşit

Share

Klaus Iohannis este păcălit de Sistemul Ticăloşit

Klaus Iohannis este păcălit, pe zi ce trece, într-o măsură tot mai mare, de Sistemul Ticăloşit, care îşi face mendrele mereu mai manifest, dăbălăzat nesimţit prin întregul sistem politic românesc.

Băieţii ăştia vor să-şi ia ţara înapoi, dar acesta este deja un loc comun, aflat pe buzele tuturor. Oameni esenţiali ai Sistemului Ticăîloşit sunt scăpaţi de cătuşele DNA.

A fost întâi a doua respingere a avizului favorabil, pe care ar fi trebuit să-l dea Senatul în cazul lui Varujan Vosganian. Acum a urmat a doua respingere a avizului favorabil pentru începerea urmăririi penale a deputatului Laszlo Borbely, hub-ul de business la negru al UDMR.

Practic, atunci a fost o afacere internă a rămăşiţelor USL. PSD, PC şi PLR s-au decis să îl scoată basma curată încă o vreme pe Vosganian şi au reuşit. Acum este mai mult decât atât. Coroborăm

faptul că deputaţii PNL au votat ascunzându-şi bilele-n mâini, nu la vedere, cum hotărâseră;
faptul că în acest moment şi PSD, şi PNL negociază acerb – PSD păstrarea actualei majorităţi şi rămânerea Cabinetului Ponta, PNL căderea Guvernului Ponta, prin formarea unei noi majorităţi cu UDMR;
faptul că 154 de deputaţi au fost împotriva avizului favorabil şi 125 pentru.

Toate acestea înseamnă că, în negocierile intense ce se poartă în aceste zile, o parte dintre deputaţii PNL au votat contra avizului favorabil, ca să câştige puncte în negocierea schimbării majorităţii parlamentare.

Sincer, în acest moment îmi doresc o rupere a băierilor. Voi explica ce înţeleg prin aceasta:

izbucnirea conflictului dintre Ponta şi Iohannis
izbucnirea conflictului dintre grupul blătuitor din PNL şi Klaus Iohannis
fosilizarea Cabinetului Ponta la Palatul Victoria, până când va rezulta…
radicalizarea electoratului care a votat pentru o României a lucrului ca lumea făcut.

Nu se mai poate astfel, este o bătaie de joc. Clătinându-se ca un om beat, izbind cu picioarele-n pereţi, smulgând ulucele din garduri, desfigurat, cu hainele rupte, zombi-ul USL continuă să-nainteze spre noi şi tot vrea să ne strângă de gât.

Într-un fel sau altul. El trebuie oprit.

Ieşiţi în stradă din nou, oameni buni, altfel nu se mai poate!

Share