Doi elefanţi descoperiţi de Klaus Iohannis în şedinţa de Guvern

Share

Preşedintele Klaus Iohannis a condus şedinţa de guvern de azi, unde a descoperit doi elefanţi. El a anunţat, după o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu, că poiectele de graţiere şi modificare a Codului Penal nu vor fi date prin OUG.

MIERCUREA PENALILOR Azi, OUG, modificarea legislaţiei penale

Unul – o ordonanţă privind graţierea; al doilea – o alta asupra unor modificări la Codul Penal. Doi elefanţi care, ca în banc, există, dar nu se văd.

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Klaus Iohannis, descindere subită la Palatul Victoria

La începutul ședinței de Guvern, președintele Klaus Iohannis a declarat că a avut o discuție “foarte aplicată” cu premierul Sorin Grindeanu. Şeful statului le-a trans membrilor Executivului că e foarte mulțumit de felul în care își fac datoria.

Avem o premieră astăzi. E prima dată când particip la o ședință de Guvern. Am decis în această dimineață să fac o vizită domnului prim-ministru. Am avut o discuție foarte aplicată, foarte serioasă și cu concluzii consensuale.

După care domnul prim-ministru m-a invitat să particip și să prezidez această ședință de Guvern.

, a spus Iohannis.

Aşadar, despre doi elefanţi

Președintele Klaus Iohannis le-a spus miercuri miniștrilor, în deschiderea ședinței de Guvern pe care a prezidat-o, că “sunt doi elefanți în încăpere”. Ordonanța de grațiere și ordonanța de modificare a codurilor penale.

Cunoașteți povestea că este un elefant în încăpere, dar nu se vede. Sunt doi elefanți — ordonanța de grațiere și ordonanța de modificare a codurilor penale. Evident că și despre acestea am discutat cu domnul prim-ministru mai de dimineață. Domnia sa mi-a spus că discuția avusese loc deja cu anumiți colegi din Guvern. Şi că nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentară aceste două chestiuni privind grațierea și modificarea codurilor.

, a afirmat Iohannis.

El a precizat că premierul s-a angajat ca aceste două acte normative “să nu fie băgate peste noapte” în nici o ședință de Guvern.

S-a angajat (premierul — n.r.) ca aceste chestiuni să nu fie băgate peste noapte în nici o ședință de Guvern. Ci, imediat ce documentele vor fi clarificate, evident, sub conducerea ministrului Justiției, a doamnei ministru de Interne și a doamnei ministru delegat pentru Afaceri Europene să fie puse în transparență. Adică, mai clar, să fie date spre consultare tuturor entităților prevăzute de lege. CSM, organizații profesionale, organizații ale judecătorilor și, bineînțeles, opiniei publice.

, a susținut președintele. Potrivit acestuia, este obligatoriu ca aceste proceduri să fie respectate.

Înainte să ajung eu la Guvern, domnul prim-ministru analizase cu maximă responsabilitate aceste chestiuni. Așa a fost posibil ca în 20 de minute sau cât am stat noi doi împreună să ajungem la consens.

Amândoi și, evident, toți membrii Guvernului dorim să consolidăm statul de drept. O parte importantă este respectarea normelor și, nu în ultimul rând, respectarea românilor și a societății civile. Cu toții, vă asigur, sunt foarte interesați de aceste spețe.

, a adăugat șeful statului.

Dottore Iordache îi dă-nainte cu graţierea

România trebuie să dea o lege a grațierii de care ar putea beneficia aproximativ 2.500 de persoane, a declarat miercuri ministrul Justiției, Florin Iordache.

Dottore Iordache pune pe tapet legea amnistiei și grațierii

El a precizat că această lege nu va viza faptele grave precum corupția sau spălarea de bani. Potrivit lui Iordache, gradul de încărcare la nivelul penitenciarelor este la momentul actual de peste 150%.

Share