home EVENIMENT, POLITICA Klaus Iohannis are o listă cu trei nume pentru funcţia de premier

Klaus Iohannis are o listă cu trei nume pentru funcţia de premier

Share

Klaus Iohannis ar putea să surprindă pe toată lumea cu numele aflate pe lista sa scurtă pentru posibilii nominalizaţi la funcţia de premier.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Este vorba despre un fost tehnocrat, care a intrat în politică, un actual ambasador performant şi un bancar de vârf, din stratosul financiar-bancar.

Variantele de lucru discutate în culisele Opoziției pentru ce va urma după demiterea Guvernului PSD sunt următoarele:

  • Guvernul Dăncilă să rămână în funcție ca guvern de serviciu care să organizeze alegerile, cu atribuții restrânse. Este o variantă valabilă doar pentru situația în care partidele de Opoziție nu se înțeleg pentru susținerea unei variante de guvernare.
  • Să se formeze un cabinet în jurul PNL, alături de USR, dacă USR va fi de acord să intre la guvernare
  • Să se formeze un cabinet în jurul PNL, alături de PLUS, dacă USR nu dorește să intre la guvernare
  • Să se formeze un cabinet cu largă susținere în Parlament, în care să intre și Pro România, UDMR și alte formațiuni.

Dacă acest posibil guvern va pica la vot în Parlament și după el, va fi respins și al doilea propus, se va merge pe varianta alegerilor anticipate, agreată atât de PNL și USR, cât și de Klaus Iohannis.

Variantele de premier care se află în discuție pentru desemnare în vederea formării unui nou cabinet nu îl iau în calcul însă pe președintele PNL, Ludovic Orban. Ideea unui premier din afara PNL ar fi acceptată și de liberali, susțin sursele citate.

Numele luate în calcul pentru postul de prim-ministru sunt: Emil Hurezeanu, actualul ambasador în Germania, Dragoș Tudorache, europarlamentar PLUS, fost ministru de Interne în Guvernul Cioloș, Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politică monetară la BNR.

Share