home CORUPTIE, POLITICA Judecătoarea Alina Ghica, dîn Gruparea Savonea, candidează pentru Inspecția Judiciară

Judecătoarea Alina Ghica, dîn Gruparea Savonea, candidează pentru Inspecția Judiciară

Share

Fostul judecător exemplar, de fier, din Slobozia, de acum 10 ani, din CSM, Alina Ghica, a devenit acum vectorul Grupării Savonea.

Fosta șefă a CSM, judecătoarea Alina Ghica, în prezent vicepreședinte cu delegație al Curții de Apel București, candidează pentru un post de inspector la Inspecția Judiciară, Direcția de Inspecție pentru judecători.

În paralel, magistratul și-a depus candidatura și pentru un post de judecător la Înalta Curte. Ghica a dat în anul 2018 două decizii extrem de mediatizate: a suspendat completurile de 5 judecători de la Înalta Curte, într-un proces deschis de Liviu Dragnea, și a anulat o parte din corecțiile financiare impuse de OLAF, în Afacerea Tel Drum.

Corecția dispusă de Oficiul de Lupta Antifraudă în dosarul Tel Drum, care se ridică la 100% din fondurile europene accesate, a fost anulată de un complet de judecată din care face parte judecătoarea Alina Ghica.

Concursul declanșat de Inspecția Judiciară pe 22 septembrie 2020 vizează ocuparea a 11 posturi de inspectori judiciari, dintre care patru posturi la Direcția de Inspecție pentru judecători și șapte la Direcția de Inspecție pentru procurori.

Share