home POLITICA Jean Francois Bohnert: Am mult respect pentru doamna Kovesi

Jean Francois Bohnert: Am mult respect pentru doamna Kovesi

Share

Jean Francois Bohnert, contracandidatul Laurei Codruta Kovesi pentru postul de sef al Parchetului European, anunta ca nu se retrage din cursa pentru ca in acest caz ar urma sa se reia procesul de selectie.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Nominalizarea mea ca sef al Parchetului National Financiar din Franta inca trebuie sa fie confirmata de catre Consiliul Superior al Magistraturii. Avizul trebuie sa vina in urmatoarele zile.

Daca avizul este favorabil, numirea mea in functie ar putea sa se faca rapid. In acelasi timp, as vrea sa precizez ca o asemenea numire in functie nu ar fi sub nicio forma incompatibila cu candidatura mea actuala, pe care o mentin, pentru functia de sef al Parchetului European.

Precizez ca daca ar trebui sa imi retrag candidatura mea europeana, aceasta retragere ar avea drept consecinta invalidarea listei scurte de trei candidati (printre care se numara si doamna Kovesi) retinuti de catre comitetul de selectie si ar risca foarte mult sa provoace un nou proces de selectie, ce ar fi reluat de la inceput. In opinia mea, o asemenea eventualitate trebuie evitata cu orice pret, in interesul insasi al institutiei ce da nastere Parchetului European”, a declarat, pentru Adevarul, Jean Francois Bohnert.

”Am mult respect si consideratie pentru doamna Kovesi, ca si pentru domnul Ritter, ambii fiind contracandidati de prim rang in acest proces de selectie. Nu pot sa ma pronunt cu privire la sansele mele de a fi numit in acest post european, procesul de selectie fiind inca in curs”, a mai spus Bohnert.

Discutiile dintre echipa de negociere din Parlamentul European si reprezentantii Consiliului UE privind alegerea primului procuror-sef european s-au reluat marti 17 septembrie, insa nu au ajuns la vreun rezultat.

Negocierile se vor relua joi 19 septembrie la Bruxelles, cand Laura Codruta Kovesi ar putea primi un vot majoritar de nominalizare in functia de sefa a Parchetului European.

Share