home POLITICA Jandarm: La 10 august, tunul cu apă a fost folosit ca să stingă flăcările de pe jandarmii atacaţi cu sticle incendiare

Jandarm: La 10 august, tunul cu apă a fost folosit ca să stingă flăcările de pe jandarmii atacaţi cu sticle incendiare

Share

Din colecţia de aberaţii de la procesul privind evenimentele violente de la 10 august 2018, se pot alege foarte multe care depăşesc orice închipuire a unui om normal.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Marti, la Judecatoria Sectorului 1, a avut loc o noua infatisare in dosarul in care sunt inculpati pentru violente impotriva Jandarmeriei mai multi participanti la protestul din 10 august 2018.

Unul dintre jandarmi a declarat ca Jandarmeria a folosit tunul cu apa impotriva protestatarilor pentru a stinge „flacarile de pe jandarmii atacati cu sticle incendiare”.

„Un jandarm-martor sustine ca Jandarmeria a folosit tunul cu apa ‘ca sa stinga flacarile de pe jandarmii atacati cu sticle incendiare’”, a relatat Malin Bot, prezent la proces.

Alte declaratii ale jandarmilor, prezentate de Malin Bot:

– Jandarmul sub acoperire sustine ca un suspect a smuls cu mainile goale un cos de gunoi de pe un stalp, ca sa ii dea foc apoi

– Jandarm-martor, aflat in civil in 10 august: „Au mai fost si alti jandarmi in civil, dar nu in zona mea. Colegul care era in apropierea mea se numeste Matarca Rivera”.

– Jandarmul sub acoperire povesteste cum a recunoscutut un suspect dintr-un live al unei televiziuni, in 11 august, in timp ce era acasa.

– Un jandarm care a actionat in civil povesteste la instanta cum a prins el un suspect care se lauda: „Am rupt capul la doi jandarmi”.

– Jandarm-martor: „Nu am vazut in prim-plan pe cel care a aruncat cu sticla incendiara, distanta era mare. Am dat semnalmentele persoanei, dupa silueta, inaltime si vestimentate, distanta fiind una considerabila. Aceste semnalmente le-am dat inainte sa vad planse foto. Dupa ce am vazut plasele foto, am spus ca nu pot sa precizez 100% ca este vorba despre aceeasi persoana. Din cate imi amintesc, aceasta a fost declaratia mea din cursul urmaririi penale”. Si pe astfel de „probe” cu „nu stiu exact”, „nu pot spune”, au fost pusi protestatari sub acuzare.

– Alt jandarm-martor sustine ca Jandarmeria a folosit tunul cu apa „ca sa stinga flacarile de pe jandarmii atacati cu sticle incendiare”.

– Jandarmii mimoze cer toti daune civile pentru ca au fost „agresati” si au avut „stari de temere” in 10 august.

– Jandarm martor: „Aveam o casca cu un numar, in 10 august 2018, dar nu stiu ce numar era”

– Jandarmul martor, intrebat de ce nu a retinut/extras Jandarmeria persoanele care provocau violente:
„Nu am putut retine persoanele violente pentru ca erau prea departe de noi”. Jandarmul martor dupa 10 minute, cand e rugat sa explice in ce dispozitiv era si ce facea acest dispozitiv: „Eram intr-un coordon de jandarmi si impingeam persoanele violente..”. Ii impingeau de la distanta cu puterea mintii?

– Un jandarm, audiat ca martor, sustine ca protestatarii au aruncat cu „caramizi”. Pana acum erau BORDURI.

Momentul in care Jandarmeria intervine cu tunul cu apa:

Share