Israelul cere o interventie contra Iranului

Share

Premierul israelian profita de situatia creata in Libia pentru a se rafui cu regimul lui Mahmoud Ahmadinejad. “Sanctiunile impuse Iranului de catre Consiliul de Securitate al ONU nu sunt suficiente, iar programul nuclear al Teheranului ar trebui tratatmilitar de catre celelalte natiuni”, a spus Benjamin Netanyahu intr-un interviu acordat la CNN.

foto: weaselzippers
fotoinfo: “There is a new boiling anti-semitism of radical Islam that sweeps Europe as a whole, and there’s a strange fusion – it’s the only word I can use to describe it — a fusion with the anti-semitism of the radical far far left”

Acesta mai crede ca “Iranul ar putea avea o mare influenta vizavi de ceea ce se petrece in Orientul Mijlociu, ar putea consolida punti de legatura cu regimul lui Gaddafi si ar putea incuraja lumea musulmana”.

Netanyahu mai spune ca Iranul a “supravietuit pana acum unei coalitii occidentale” tocmai datorita programului nuclear, la care ar putea adera acum si alte tari din Africa de Nord, primul ministru al Israelului facand referire la regimul Gaddafi.

O interventie militara serioasa, in acceptiunea lui Netanyahu ar insemna sa fie distruse toate facilitatile nucleare iraniene, altfel, politica Teheranului devine periculosa nu numai la adresa Israelului, ci si a intregii lumi occidentale.

Premierul Israelului doreste sa discute situatia si cu liderii rusi, acesta avand programata opentru aceasta saptamana o vizita la Moscova, pe 24 martie.

Rusia este considerata una dintre sustinatoarele pozitiei Iraniene, in sensul ca este impotriva unei interventii militare impotriva lui Mahmoud Ahmadinejad, ci ar fi mai degraba pentru o solutie pasnica.

Occidentul banuieste insa Moscova de alte afaceri cu liderul Iranian, chiar de furnizare de armament. Netanayu doreste mai mult ca sigur sa afle care ar fi pretentiile rusilor pentru a vota pentru o rezolutie de forta la ONU.

sursa: Agentia de Investigatii Media

Share