home POLITICA ÎPS Pimen a colaborat cu Securitatea

ÎPS Pimen a colaborat cu Securitatea

Share

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au respins miercuri contestaţia arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, la decizia privind colaborarea cu Securitatea dată de CNSAS, însă hotărârea poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

foto: Ziua de Constanta

CAB a luat în discuţie pe fond contestaţia ÎPS Pimen, după ce ÎCCJ a decis rejudecarea acestui proces.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, pe 31 martie 2010, recursul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii la decizia Curţii de Apel Bucureşti în cazul arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, şi a trimis dosarul spre rejudecare la această instanţă.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti anulaseră, pe 5 iunie 2009, decizia CNSAS privind colaborarea cu Securitatea a arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, după ce admiseseră excepţia de nulitate invocată de avocatul arhiepiscopului privind hotărârea Consiliului.

Instanţa a constatat nulitatea deciziilor 3370/9.10.2007 şi 5335/20.11.2007, prin care CNSAS a dat verdictul de colaborare cu Securitatea în cazul lui Pimen… citeste tot pe Agerpres

Share