Ion Ştefan, ministrul Dezvoltării, s-a bâlbâit până nu a reuşit să spună “PNDL” VIDEO

Share

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a fost protagonistul unei scene care l-a făcut pe premier să zâmbească strâmb.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

El nu a putut să rostească PNDL şi s-a străduit de mai multe ori în şedinţa de guvern să pronunţe numele programului: „Pentru PNLD, PLDL, PNDL 2, PNDL, PN…”, ulterior râzând şi adăugând: „Ocupându-mă mai mult de PNL….”.

Ministrul Ion Ştefan a cerut, la începutul şedinţei de Guvern de luni, introducerea unei informări cu privire la derularea programului de investiţii PNDL 1 şi PNDL 2.

„E o informare privitoare la controalele efectuate de Corpul de Control şi Inspecţia de Stat”, a spus premierul Ludovic Orban

„Da, într-adevăr, în perioada zero-s… şapte ianuarie – 18 ianuarie, Ministerul Lucrărilor Publice a continuat controalele în teritoriu. Au fost vizate 1.554 de solicitări, în valoare de aproximativ 900 de milioane de lei. În urma controlului efectuat de Corpul de control au fost verificate 139 de UAT-uri din opt judeţe, valoarea decontărilor solicitate de acestea au fost de 320 de milioane de lei.

În urma controalelor au fost găsite în neregulă 19 solicitări neconforme, cu o valoare de 10 milioane de lei. Tot în aceeaşi perioadă, au fost verificate de inspectorii ISC, în întreaga ţară, 1.497 de solicitări de plată în urma cărora au rezultat următoarele probleme: pe PNDL 1 au fost verificate 215 solicitări, găsindu-se în neregulă şase neconforme, şase lucrări au fost neconforme, cu o valoare de 2.162.000 de lei, iar şase cereri au fost retrase de către deponenţi. De bună voie şi nesiliţi de nimeni, în valoare de 2,4 milioane”, a afirmat ministrul Ion Ştefan.

Ulterior, el a avut dificultăţi în a pronunţa numele celui de-al doilea program.

„Pentru PNLD, PLDL, PNDL 2, PNDL, PN…”, a spus ministrul, râzând şi adăugând: „Ocupându-mă mai mult de PNL….”.

Share