home POLITICA Iohannis reacţionează elegant la provocarea Steagului Secuiesc

Iohannis reacţionează elegant la provocarea Steagului Secuiesc

Share

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o reacţie fermă, civilizată şi urbană la provocarea liderilor separatişti locali maghiari. Aceştia i-au înmânat steagul secuiesc. El a vorbit contra autonomiei pe criterii etnice.

Iohannis, lumină între naţiuni pentru susţinerea protestelor #REZIST

Schema momentului a fost simplă. Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, i-a dat preşedintelui României steagul secuiesc. “Vă dăruiesc un steag de culoarea cravatei dumneavoastră”, a spus Raduly. “Klaus Iohannis i l-a dat în schimb pe cel al României. Şah – apoi mat.

Descrierea momentului. Raduly i-a întins steagul secuiesc. Preşedintele a chemat-o pe Oana Marinescu, responsabil cu imaginea, care a luat steagul fără ca şeful statului să-l atingă. Apoi i-a dar acestuia steagul României, pe care el l-a desfăcut, l-a arătat şi i l-a dat edilului.

Iohannis, contra descentralizării pe criterii etnice

Cred că descentralizarea este obligatorie, fiindcă aleşii locali ştiu cel mai bine de ce are nevoie comunitatea şi trebuie să dispună de instrumentele necesare.

, a spus Klaus Iohannis la dezbaterea organizată la Consiliul Judeţean Harghita.

Regionalizarea este de dorit. Dar numai dacă se face în aşa fel încât să ducă la modernizarea administraţiei şi dacă duce la crearea de noi locuri de muncă, prin creştere economică (…). Autonomia locală şi regională ajută, dar autonomia pe criterii etnice nu este de dorit, fiindcă ar inhiba dezvoltarea. La aceste concluzii s-a ajuns la nivel european.

, a atras atenţia şeful statului.

Iohannis: Maghiarii din Har-Cov să înveţe limba română

Preşedintele a subliniat că la nivelul UE “chiar se recomandă” ca în procesele de regionalizare şi descentralizare să nu se recurgă la delimitări pe criterii etnice.

Iohannis i-a îndemnat pe tinerii maghiari din judeţele Harghita şi Covasna să înveţe limba română. Aceasta pentru a-şi maximiza şansele de reuşită în viaţă.

Şeful statului i-a sfătuit pe politicieni să renunţe la „concepţii care ţin prea mult de politicianism şi prea puţin de oameni”.

Citeşte şi
Mitralieră Rădulescu, parlamentar PSD de Argeş, susţine că Klaus Iohannis nu este român.Nu este prima
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, spune că există două decizii ale Curții Constituționale, potrivit cărora
Klaus Iohannis este favorit în cursa pentru Cotroceni, fiind creditat cu 34,9% din intențiile de
Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, susține că există suficiente motive pentru suspendarea președintelui Iohannis.
Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională, a declarat miercuri că imaginea României, după ce
Jurnalistul Dan Alexe explică situaţia imposibilă în care este România, în prezent, din cauza Cabinetului
Președintele PSD, Liviu Dragnea, îi dă o replică președintelui Klaus Iohannis: a intrat în panică
Klaus Iohannis a spus că motivarea CCR aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări.
Gabriela Firea a reacţionat la huiduielile cu stadionul care i-au fost administrate pe Stadional Naţional. Ea
Procurorii DNA transmit că sunt îngrijoraţi "faţă de potenţiala afectare a statutului de independenţă a
Share