home CORUPTIE, POLITICA Iohannis: OUG pe amnistie/graţiere ar fi o catastrofă pentru România

Iohannis: OUG pe amnistie/graţiere ar fi o catastrofă pentru România

Share

Președintele Klaus Iohannis a declarat că o eventuală ordonanță de urgență pe tema amnistiei și grațiere ar fi o catastrofă pentru România. Aceasta ar declanșa o criză politică fără precedent.

Klaus Iohannis, apel la politicienii lucizi din PSD

Șeful statului a făcut apel “la politicienii lucizi din PSD” să împiedice adoptarea unui astfel de act normativ.

Preşedintele a declarat că amnistia şi graţierea au fost teme ale OUG 13 la începutul anului 2017 şi au dus la manifestări foarte ample din partea românilor, însă există semnale că PSD nu a renunţat la idee.

”Ar fi o catastrofă, ar declanşa o criză politică fără precedent în România”, a averizat Klaus Iohannis.

”Fac apel la politicienii din PSD care sunt lucizi ca să întreprindă orice consideră ei pentru ca o astfel de ordonanţă să nu fie adoptată în Guvern”, a mai declarat preşedintele Iohannis.

Politicienii PSD au lipsit de la Cotroceni

Declarația a fost făcută presei după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, într-o ceremonie publică, Legea privind realizarea Autostrăzii Iaşi-Târgu, în prezenţa reprezentanţilor celor două asociaţii civice ieşene care militează pentru autostradă, dar şi a parlamentarilor care au iniţiat proiectul. N-au fost prezenți însă politicieni PSD, nici din Parlament, nici din Guvern.

Întrebat despre decizia sa în privința remanierii Guvernului și dacă se teme de o reclamație la CCR din partea PSD, Klaus Iohannis a spus: „Mie nimeni nu-mi poate da nici un ultimatum. Fiți siguri că tot ce fac e constituțional”.

Iohannis: E o guvernare antiromânească

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat că, dacă PSD doreşte să dea legea de amnistie şi graţiere „ca să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie” şi să dea legi ca să-i ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor, aluzie la declarațiile lui Eugen Teodorovici, atunci „această guvernare, această abordare pesedistă este una antiromânească”.

Dacă Eugen Teodorovici este încă în funcţie, asta arată că declaraţia sa este agreată de PSD, a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis:  Cum e să anulezi lucruri pentru care am luptat decenii

Sper că nu folosesc o expresie nepotrivită. Când am citit acea ştire, ca să spun aşa, am luat act cu stupefacţie de propunerea unui membru marcant PSD de a sechestra pe români în interiorul graniţelor ţării. Aşa ceva s-a întâmplat doar pe vremea comuniştilor.

Este extrem, extrem de inoportună o astfel de abordare şi mă îngrijorează foarte mult. Dacă asta doreşte PSD, să dea legea de amnistie şi graţiere să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie şi să dea legi ca să-i ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor, adică să anuleze pentru care noi cu toţii am luptat decenii, atunci nu pot să spun decât că această guvernare, această abordare pesedistă este una antiromânească.

Citeşte şi
Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, susţine că adoptarea Codului Administrativ prin Ordonanță de
După 26-27 mai, PSD continuă drumul spre zid şi îşi semnează decesul politic, incapabil să
Mai multe ONG-uri și asociații civice semnează un apel către Executiv să nu adopte ordonanța
Deranjaţi de referendumul pe Justiţie, care le afectează interesele, liderii PSD doresc să îi interzică
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu știa că în ședința de Guvern va
Procurorul general Augustin Lazăr trage semnal de alarmă după ordonanța de urgenţă dată de Tudorel
Mihai Şora vorbeşte despre impactul noii ordonanţe de urgenţă prin care se modifică din nou
Liviu Avram spune că Tudorel Toader pregătește o ordonanță de urgență prin care Secția de
Andrei Caramitru, fiu cel mare al actorului Ion Caramitru, este dur. Mesajul lui pentru PSD:
Magistraţii din România reacţionează şi critică noua OUG anunţată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Asociația
Share