home DIVERSE, EUROVISION, EVENIMENT Intoarcerea piticului. Cocosat si costeliv

Intoarcerea piticului. Cocosat si costeliv

Share

Imi cer scuze, dar nu am reusit sa gasesc pe Internet o poza cu un pitic “schiop, cu capul cubic si buzele groase”.

Aceasta statueta extrem de veche exprima insa destul de bine ce este in mintea unui om care arunca zoaie intr-un spatiu public.

Prilejul eliminarii moderarii comentariilor mi-a venit intr-un week-end cand am plecat din Bucuresti si stiam ca nu voi putea sa intru pe Internet, sa ma ocup de blog.

Am zis, ok, hai sa vedem ce se intampla. Vreau sa spun ca este foarte interesant rezultatul si dovedeste ca, daca nu mi se va cere de catre cei care fac comentarii serioase sa introduc moderarea, nu o voi face.

Cel putin in actualele conditii. Daca nu apare unul care sa puna o bomba in blog. Cei care stiu IT inteleg la ce ma refer. Acelora le raspund ca acest lucru este aproape imposibil. Deocamdata nu am citit nicaieri stirea ca a fost spart un server Google.

Blogger.com este divizia de blogareala a grupului Google. Ea are avantajul acestei securitati foarte ridicate. Dezavantajul este ca nu pot, de exemplu, sa fac categorii sau ca nu pot da 500 de semne dintr-un text si link la “Citeste tot articolul” pe o pagina distincta .html, motiv pentru care prima pagina a blogului devine foarte lunga, dar ca sa compensez acest dezavantaj am latit-o.

Ce mai zice piticul meu preferat

O sa incep prin a-l ruga pe anonimul care a afirmat ca sunt homosexual sa stea in cap o saptamana. Daca nu-i vor plesni arterele din creier, poate-i va veni mintea la cap. Daca are. Daca nu are, nu-i va veni decat sangele.

Acum sa mergem la data de 22 martie, cand un anonim, evident, imi scrie urmatorul mesaj elegant: “[…]bine ca ai tu cap patrat, plete blonde… tu cand mananci unde mesteci mancarea ca nu ti se vede gura[…]”. Intamplator, prin voia sortii, sunt dolicocefal, adica am capul lung. Sa fiu corect inteles, nu spun ca brahicefalii sunt pitici cu capul cubic, Doamne iarta-ma.

Draguta e poezia: “Te-ai nascut intre Carpati/La poale de munte/Dintr-o mama si cinci tati”. Te las, stimabile, oprobiului oamenilor care nu au nevoie sa stea in cap. Pe 24 martie, cineva imi atrage atentia: “Sa nu va coste cumva aceste declaratiii…”, referindu-se la textul despre atacul piticului mentionat. Declaratii? Este cum mi-am imaginat ca arata sufletul omului care poate sa scrie asemenea porcarii. Atat.

Printre alte magarii, pe post de tentavtive de postare in comentarii apare, pe 26 martie, urmatoarea: “Budy Budy vine maine Biondo gay… nu te duci sa-i pupi in curulet?”. In primul rand, ma vad obligat sa repet: vedeti sa nu fiti arestat pentru port ilegal de limba romana, mai exista si niste virgule care trebuiau puse, pe ici, pe colo, prin partile esentiale.

In al doilea rand, nu stiam ca cei de la Biondo sunt homosexuali. Si daca ar fi, care ar fi problema? Sa-i repudiém atunci si pe Freddy Mercury, Balzac, Anthony Perkins, Anne Heche?… si as putea continua asa mult timp. Dupa aceea, ar urma negrii, arabii, evreii, cei care au ochii sasii, schiopii, cei care cresc caini dalmatieni si cei care au Trabant. Neaparat cei care au Trabant.

Nebunia este ca altii sustin ca, in ceea ce ma priveste, lucrurile stau pe dos: “ah ah zburli zburdi, raspundeti fetelor lui budy… hai ca si asa sunteti 3 cotofene […]”, apoi nu mai pot cita. Le las pe doamnele si domnisoarele care posteaza aici sa-l judece/sfartece/impuste/spanzure pe acest respectabil domn. Anonim si domnia-sa.

“vezi sa nu te desfunzi tu mai Zburdi”, zice altul, atunci cand eu am scris, pe 28 martie, ca pe acute Vlad Mirita este cam infundat si mai are de lucru. Eu nu l-am jignit pe om (daca s-a simtit jignit, in urma eventualei citiri a randurilor mele, il rog sa ma scuze), ci am facut o simpla referire tehnica. Omul acesta are un sunet intransul pe care trebuie sa-l scoata afara. Baritonul din Biondo este un exemplu.

Pe 10 mai, apare spirituala remarca-intrebare: “InFanta e Nico nu… inCola e ma-ta?”. Aici sunt de observat cateva lucruri. Partizanul lui Nico, nestapanind cuvintele in haturi, incearca un calambur de joasa speta si o jigneste pe Nico, dar si pe mama mea, care a murit de aproape noua ani.

P.S.: Le multumesc celor care l-au pus la punct pe cel care a scris aberatia aceea de nu stiu cate ori. Totusi, eu cred ca nu este un frustrat, ci un IT-ist care primeste ordin sa puna un soft in functiune. Daca are cineva expertiza in domeniu si stie daca este posibil acest lucru, sa-mi explice cum.

Share