home POLITICA Întâlnire Bilderberg, Chantilly, Virginia, SUA, 31.05-3.06 2012

Întâlnire Bilderberg, Chantilly, Virginia, SUA, 31.05-3.06 2012

Share

În fiecare an şi uneori de mai multe ori se întâlnesc, discret, în locaţii selecte şi discută. Nimeni nu ştie exact ce anume. Aura de semiclandestinitate le face bine şi astfel despre ei se afirmă de mult timp că sunt adevăraţii stăpâni ai luni.

logotypes101

Probe că ei pun la cale  ce se mai întâmplă pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale, nu avem. Ele nu există, deci eu, ca jurnalist, nu pot să afirm ceva scos de prin cărţile conspirativiste care se găsesc în devălmăşie.

Putem însă să ne uităm chiar pe lista de participanţi dată publicităţii chiar de Bilderberg. Apoi putem să ne întrebăm de ce, în plină criză gloablizată, s-au întâlnit la Chantilly, în Virginia, Statele Unite, unii dintre cei mai puternici oameni de afaceri, reprezentanţi ai mediului academic şi politicieni din lume.

Ce au făcut ei acolo? S-au întâlnit trei zile şi s-au prostit, bând cocktailuri alcoolizate şi discutând între ei, de dimineaţa până seara şi de seara până dimineaţa, despre gagici?

the-real-truth

Primul lucru pe care îl sesizăm este că în listă nu este nici un român. Nema gagici Mugur Isărescu, nema cocktail slab alcoolizat Mişu Negriţoiu. Dar hai să vedem care au fost unii dintre cei prezenţi:

politicieni

Joaquin Almunia, vicepreşedinte al Comisiei Europene, comisar pentru Competiţie

manageri din business

Henri de Castries, preşedinte AXA Group (pieţe financiare, guvernanţa corporatistă)
Josef Ackermann, preşedinte Deutsche Bank
Marcus Agius, preşedinte Barclays

comunitatea serviciilor secrete

Keith B. Alexander, director în NSA, anume comandor la US Cyber Command

Cu obstinaţie, am ales doar cinci dintre primele şase nume. Dedulciţi-vă singuri cu întreaga listă. Ce au în comun aceşti oameni şi de ce s-au întâlnit? Evident, gagicile, băutura, maşinile sport şi probabil Euro 2012.

Share