home CORUPTIE, POLITICA Inspecţia Judiciară vrea să-l dea afară din magistratură pe Bogdan Pîrlog

Inspecţia Judiciară vrea să-l dea afară din magistratură pe Bogdan Pîrlog

Share

Bogdan Pîrlog, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, este cercetat disciplinar de Inspectia Judiciara pentru ”manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale” din cauza unor declaratii referitoare la Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

”Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de Bogdan Pîrlog, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, pentru manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in afara exercitarii atributiilor de serviciu, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile ulterioare”, a transmis Inspectia Judiciara.

Sursa citata a precizat ca inspectorii judiciari au retinut ca sustinerile procurorului Bogdan Pîrlog, cuprinse in comunicatul Asociatiei „Initiativa pentru Justitie”, din 30 martie 2019, ”sunt false, au un efect defaimator cu privire la activitatea procurorilor Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie si, ca atare, aduc atingere onoarei, probitatii profesionale, precum si prestigiului justitiei”.

Actiunea a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea raspunderii procurorului in cauza.

Bogdan Pîrlog a spus in comunicatul incriminat ca „Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie apare ca fiind infiintata din doua motive principale: pe de o parte, pentru a asigura impunitatea magistratilor corupti, agreati de putere, cu riscul refacerii retelelor de coruptie din anii ’90 si din prima parte a anilor 2000, pe de alta parte, pentru a actiona ca un organ represiv, care sa poata fi folosit impotriva magistratilor incomozi – aspecte cu privire la care magistratii au atras atentia inca de la momentul punerii in discutie a infiintarii acestei sectii speciale”.

Share