home POLITICA Incompatibilul Mircea Diaconu începe presiunile politice

Incompatibilul Mircea Diaconu începe presiunile politice

Share

Incompatibilul Mircea Diaconu şi-a început mandatul cu presiuni politice, aşa cum ne aşteptam. Primele despre care avem cunoştinţă, pentru că le-a descoperit presa, sunt asupra managerului Sălii Palatului, membru PDL.

Zodiac Travel

Acesta spune că Diaconu i-a cerut să demisioneze. Diaconu spune că managerul Sălii Palatului şi-ar face campanie electorală pe banii instituţiei.

Managerul Sălii Mari a Palatului, Cătălin Iliescu (PDL), susţine că ministrul Culturii l-a somat să demisioneze, deşi a câştigat postul prin concurs. Diaconu spune că a declanşat un control la Sala Palatului, pentru Iliescu îşi face campanie electorală pe banii instituţiei, fiind şi candidat PDL la Primăria Sectorului 2.

Aici, la prima vedere, am putea spune: adevărul este undeva la mijloc. Probabil că şi Mircea Diaconu e mânat de interese politice, dar mai mult ca sigur şi Cătălin Iliescu nu ezită să folosească banii instituţiei pentru campania electorală – ai fi tentat să afirmi, cu falsă obiectivitate jurnalistică, pe care eu o consider o ipocrizie.

Există însă câteva lucruri care nu se leagă. Nu înţeleg de unde ştie Mircea Diaconu, atunci când controlul pe care l-a ordonat nici nu a început bine, că Iliescu îşi face campanie. Are această certitudine? Bun, şi dacă o are ea are valoarea legală? Funcţionarii săi, aflaţi în control, sunt sau nu sunt influenţaţi de ceea ce a spus şeful lor suprem? Eu cred că da.

Pe de altă parte, se naşte întrebarea logică: ce se va întâmpla în toamnă, când Mircea Diaconu va fi poate ministru al Culturii şi candidat la un post de parlamentar liberal? De câte ori îşi va face şi de câte ori nu îşi va face atunci dl. Diaconu campanie pe banii Ministerului Culturii?

E? De ce tragi clopotul, monşer, când ar putea să-ţi cadă limba-n cap?

Share