home ECONOMIE Analiza. Cine inchiriaza masini in Bucuresti si de ce?

Analiza. Cine inchiriaza masini in Bucuresti si de ce?

Share

Ultimii 4-5 ani au reprezentat un boom in ceea ce priveste numarul turistilor din Bucuresti, lucru care si-a pus amprenta asupra Centrului Vechi, asupra principalelor obiective din oras si asupra diverselor afaceri, cum ar fi centrele de inchirieri masini Bucuresti.

Multi ar spune ca firmele care ofera servicii de inchirieri auto in Bucuresti traiesc doar de pe urma turistilor, insa acest lucru este doar partial adevarat. De fapt, mai mult de 50% dintre cei care inchiriaza automobile sunt romani. Dintre straini, doar 30% sunt cu adevarat turisti, restul fiind oameni aflati in tranzit sau in calatorii de afaceri.

Date fiind statisticile, este cert faptul ca inchirierile de masini au cunoscut o crestere semnificativa in ultimii ani.

Cine inchiriaza masini in Bucuresti, in afara de turisti si de ce?

Conform celor de la kamoauto.ro, exista mai multe categorii de romani care aleg sa inchirieze masini. Evolutia societatii face ideea de a imparti bunuri mult mai atractiva, la fel ca si cea de a nu avea foarte multe proprietati.

Astfel, printre cei care inchiriaza masini se numara:

  • Cei care evita sa aiba un automobil propriu, pentru ca se tem de lipsa locurilor de parcare si de traficul din Bucuresti. Exista din ce in ce mai multi oameni care prefera sa inchirieze automobile in momentul in care ies din Bucuresti si sa circule in oras cu taxi, metrou sau alte mijloace de transport in comun. Abordarea este una sanatoasa, insa din pacate numarul celor care fac acest lucru este inca destul de mic.
  • Romanii care lucreaza afara. Exista un numar impresionant de romani care lucreaza in strainatate. De regula, metoda de a calatori din tara pana in tara adoptiva si inapoi este cu avionul. Odata ajunsi pe Otopeni, acesti romani au nevoie de o masina, iar centrele de inchirieri auto sunt solutia practica. Numarul celor care aleg sa inchirieze masini este, astfel, din ce in ce mai mare.
  • Cei care au masina in service. Evident, cei care au masina stricata aleg deseori sa inchirieze o masina care sa le ofere flexibilitatea de care au nevoie. De multe ori exista service-uri care ofera o astfel de alternativa, insa atunci cand service-ul nu are masini de inlocuire, un centru de inchirieri este perfect.
  • Cei care doresc sa testeze masini. In flota auto a firmelor de inchirieri exista o multime de masini noi, chiar de ultima generatie. Cei care doresc sa faca o achizitie, insa vor sa testeze masina inainte de decizia finala, inchiriaza un automobil asemanator pentru cateva zile.

Cu siguranta, piata de inchirieri auto este in expansiune si exista din ce in ce mai multi oameni care vad intr-o astfel de varianta o solutie pentru traficul infernal si pentru stresul generat de o masina proprie. Evident, mai este mult pana departe si pana in momentul in care toata lumea va circula cu masini inchiriate, trebuie sa ne confruntam cu traficul infernal din Bucuresti.

 

 

Citeşte şi
Marian Oprişan, întrebat cum de are atâtea parale: “Mama mea sunt eu!”

Marian Oprişan, vicepresedinte al PSD, a explicat pentru „Romania, te iubesc” cum a ajuns mama

Mălin Bot şi Sabin Orcan se ceartă pe civism şi maşini

Jurnaliştii Mălin Bot şi Sabin Orcan se ceartă în public pentru chestiuni civice şi maşini.

VAG24 rent a car ofera servicii de inchirieri auto accesibile pentru orice buzunar

Turistii care ajung in Cluj pot opta pentru masini inchiriate de la VAG24, o companie

AVERI ELASTICE: Azi, Niculae Bădălău

Întrebare: ce a făcut Niculae Ficăţel Bădălău între finalul anului 2004 şi jumătatea anului 2008,

Năstase Cinşpe Case. Testamentul infractorului

"prin prezentul testament se va împărţi averea totală de 15.459.300 euro 15 case - 9,2

Taxa pe poluare este contrară dreptului Uniunii Europene

Curtea de Justiţie a UE a anunţat joi că taxa pe poluare care se aplică

Revista presei. Ce-am dat pe Nicolae Popa?

~Tatulici, in Colegiul editorial fara sa stie~vinovatii de fuga lui Dinel Staicu~scandal in PDL~dati-ne banii

Oana, Moni, Pepe, Iri…

Cele doua "scandaluri" care polueaza mass-media romaneasca in ultimele zile ma umplu de dezgust fata

B-Max, Fordul românesc (BiziDay)

Ford a prezentat la Geneva minivanul B-Max. Maşina va fi făcută în totalitate la Craiova

Revista presei. De dragul lui Vantu

~vamesi curati ca lacrima~unde pui degetul~Oltchim spre privatizare~riscul unui cutremur in Romania~petrolul se scumpeste, atacat

Share