home ECONOMIE Importanța tratării lemnului – explicații oferite de specialiștii Deposib.ro

Importanța tratării lemnului – explicații oferite de specialiștii Deposib.ro

Share

Lemnul este un material tot mai utilizat în construcții și amenajări diverse – acest aspect nu poate fi contestat, datorită prieteniei acestui material cu mediul, dar și proprietăților sale care îl fac o alegere optimă ce trece testul timpului. Pentru ca acest test să fie trecut sunt necesare însă o serie de măsuri, după cum explică specialiștii Deposib – brand consacrat în segmentul comercializării de produse speciale în construcții, precum și oferirea de consultanță tehnică de specialitate.

Utilizarea lemnului în construcții – care sunt factorii care pot duce la degradarea acestuia?

Există o regulă generală care spune că prevenția este mai bună decât tratamentul, care se aplică inclusiv atunci când vine vorba de utilizarea lemnului în construcții sau diverse alte tipuri de amenajări. Pentru ca rezistența acestui material să fie păstrată pentru o perioadă îndelungată, trebuie avuți în vedere toți factorii care pot la un moment dat să ducă la degragare. Conform reprezentanților Deposib.ro, iată care sunt aceștia:

  • Precipitații

Indiferent dacă vorbim despre lemn utilizat pentru amenajări exterioare, ori de cel folosit la interior, umiditatea și precipitațiile reprezintă un factor important de care trebuie ținut cont pentru ca rezistența materialului să nu fie afectată pe termen lung. Este necesară astfel aplicarea unor tratamente lemn specifice, care contracarează efectele dăunătoare ale precipitațiilor și umidității asupra lemnului, făcându-l mai rezistent.

  • Fluctuații de temperatură

La fel ca și majoritatea materialelor utilizate în construcții și amenajări diverse, lemnul se contractă la temperaturi mai joase și cunoaște o dilatație atunci când acestea sunt mai ridicate. Fluctuațiile termice, în special la tranziția dintre sezonul rece și cel călduros pot să afecteze structura materialului, reducându-i din rezistență. Inclusiv în acest sens lemnul trebuie protejat, conform experților Deposib.

  • Carii, ciuperci, insecte

Lemnul, prin natura sa, are în componență insecte, ciuperci și unele microorganisme care îi pot afecta structura și rezistența de-a lungul timpului. Prin urmare, devine absolut necesară tratarea lemnului – de obicei se realizează cu soluții concentrate specifice, precum sunt și cele puse la dispoziția celor interesați în cadrul site-ului Deposib.ro. Este vorba aici de tratament lemn anticarii, tratamente antifungice și multe alte astfel de soluții care bifează cu succes misiunea de antiseptizare a lemnului.

Care sunt etapele ce trebuie respectate pentru tratarea lemnului?

Dacă ceea ce se urmărește este rezistența în timp și păstrarea proprietăților acestui material, cei interesați de tratamente lemn trebuie să aibă în vedere faptul că există câteva obiective principale de care trebuie să țină cont.

Conform specialiștilor Deposib.ro, iată care sunt și principalele etape ce trebuie îndeplinite în cazul tratării lemnului:

Ignifugarea este probabil unul dintre aspectele care atrag imediat atenția. O protecție pasivă la foc este absolut necesară, în special în cazul acestui material. Există și soluții disponibile în acest sens – pe Deposib.ro sunt disponibile tratamente de ignifugare sub formă lichidă, care nu pătează, nu schimbă culoarea lemnului și nu formează luciu. Odată aplicate, acestea oferă o protecție suplimentară lemnului în caz de incendii, întârziind aprinderea.

Hidrofugarea prezintă de asemenea o importanță deosebită, întrucât lemnul este un material sensibil la umiditate și intemperii. De regulă această procedură implică aplicarea de soluții speciale care impregnează lemnul, în așa fel încât apa să nu mai poată pătrunde, iar materialul să rămână neafectat pentru o perioadă îndelungată. Soluțiile pentru tratarea lemnului de la Bochemit oferite de Deposib în calitate de distribuitor oficial reprezintă astfel o alternativă optimă de hidrofugare.

Antiseptizarea este o etapă ce nu poate fi ignorată, întrucât lemnul poate fi afectat de carii, insecte sau ciuperci, care îi reduc în timp din rezistență. Inclusiv în acest sens cei interesați pot găsi soluțiile potrivite în cadrul site-ului Deposib.ro.

Dacă lemnul este materialul preferat pentru construcții ori amenajări, cei de la Deposib vin cu soluțiile potrivite. Fie ca este vorba de scări pod, ferestre mansardă, scări retractabile, luminatoare pentru acoperiș sau diverse alte produse, ori de cele care vizează diverse tratamente pentru lemn, în cadrul site-ului menționat pot fi găsite toate cele necesare pentru ca investiția în respectiva amenajare să fie una durabilă, care dovedește rezistență în timp.

După cum menționam și anterior, prevenția este mai bună decât tratamentul. Tratarea lemnului pentru a rezista atacurilor de diverse tipuri este cu mult mai puțin costisitoare decât alte acțiuni cu caracter de înlocuire a structurilor afectate, ca exemplu. Deposib.ro rămâne un reper în acest sens, în calitatea de distribuitor oficial al soluțiilor pentru tratarea lemnului Bochemit, prezentând celor interesați o ofertă variată și calitate garantată.

Citeşte şi
Fondurile de pensii private reprezintă o sursă importantă de capital deoarece contribuie la finanţarea disponibilă
Laptopurile sau varianta portabilă a clasicelor PC-uri, au reprezentat un reper și încă fac parte
Şefa ANAF, Mihaela Triculescu, ar urma să fie schimbată în scurt timp, decizia în acest
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a găzduit la București, în luna mai, întâlnirile Consiliilor Supraveghetorilor
OUG 114 sau ordonanța lăcomiei, cum mai este cu noscută, a primit raport de respingere
Visul românilor de a trăi ca în filme, respectiv într-o locație cu aer curat, definită
Odata cu sosirea caldurii, majoritatea conducatorilor auto incepe sa isi pregateasca automobilele pentru kilometrii care
Prezent astăzi la Conferința anuală Insurance Europe, președintele ASF - Leonardo Badea a declarat...
În cadrul evenimentului „Insurance Market Trends” din cadrul FIAR (Forumul Internațional Asigurări - Reasigurări) organizat
Vin noi semnale îngrijorătoare de criză din economia reală. 7 din 10 companii întârzie să-și
Share