IMPORTANTA STRATEGICA Atentie la Bahrain!

Share

Spirala conflictului din Libia devine incontrolabila si domina actualitatea in media. Dar exista un loc mai putin cunoscut care din punct de vedere strategic este mai important.

Bahrain se afla la intersectia intereselor politice iranian-saudite si a posibilitatii retragerii fortei militare americane din Irak.

citeste si Bahrain’s king visits Saudi allies amid protests (AP)

Daca situatia din Bahrain scapa de sub control, Statele Unite ar putea pierde baza sa militara de aici pentru a cincea flotila.

foto: gucci-buyer

fotoinfo: “Women demonstrators shout anti-goverment slogans after riot police drove demonstrators from a main square in Manama, Bahrain, early Thursday morning, Feb. 17, 2011. Armed patrols prowled neighborhoods and tanks appeared in the streets for the first time Thursday after riot police with tear gas and clubs drove protesters from a main square where they had demanded sweeping political change in this tiny kingdom. (AP Photo/Hassan Ammar)

Minoritatea siita din Arabia Saudita poate sa inceapa o suita de proteste care vor destabiliza si acest stat arab. Astfel, balanta puterii Iran-Arabia Saudita ar putea inclina spre fundamentalismul islamic de tip iranian.

citeste si Bahrain: Freed political prisoners join protests (LA Times)

Cat de atenti suntem la ceea ce se intampla in aceasta mica tara, Bahrain? Acestea sunt nuantele pe care nu le vei sesiza zappand pe telecomanda televizorului si vazand protestatari furiosi, manifestand pentru libertati si democratie. (Stratfor)

Share