home ECONOMIE Studiile arata ca implantul dentar este preferat de romanii care se confrunta cu pierderea dintilor

Studiile arata ca implantul dentar este preferat de romanii care se confrunta cu pierderea dintilor

Share

Un studiu realizat de Asociatia Dental Office Managers (prima asociatie din Romania care specializeaza manageri dedicati pentru clinicile dentare) a aratat ca romanii sunt din ce in ce mai mult preocupati de tratamentele cu implant dentar, ceea ce inseamna ca multi conationali au inceput sa se alinieze tendintei generale globale de inlocuire a dintilor lipsa prin acest tratament inovativ, cu rezultate excelente.

Cati dintre romanii care se confrunta cu probleme stomatologice decid pentru implant dentar?

Subiectii studiului au fost barbati si femei, deopotriva, intr-un numar reprezentativ -18000 de persoane. 90% dintre subiecti locuiesc in mediul urban. Studiul a fost comparativ si a inclus perioadele 2008-2012 si 2013-2017, iar scopul sau a fost acela de a determina impactul pe care il au campaniile de informare si informare, derulate pentru a se constientiza beneficiile obtinute in urma tratamentelor cu implant dentar.

Vestea buna este ca numarul persoanelor care nu mai pun accent pe sintagma frecvent utilizata “implant dentar preturi mari” s-a triplat in prezent, fata de 2012. Un motiv in plus sa se considere ca persoanele cu probleme constientizeaza beneficiile tratamentului si il aleg, in detrimentul altor proceduri stomatologice inferioare, fara sa mai tina cont ca preturile sunt pe masura performantelor.

De astfel, tendinta actuala a persoanelor care se confrunta cu lipsa unui dinte sau a mai multor dinti – sustinuta de mai multe cabinete stomatologice – este de a decide pentru un astfel de tratament si de a plati in rate. Un exemplu bun este cel al cabinetului stomatologic dr. aristide.ro care nu doar ca le propune pacientilor sai plata a 10 rate fixe prin Card Avantaj Europe Credit Bank, dar plateste si comisionul acordat bancii. Un motiv in plus ca pacientii cu probleme sa nu mai fie atat de preocupati de aspecte precum “pret implant” sau “coroana dentara pret” si sa isi indrepte atentia catre beneficiile tehnicii dentare. Ipoteza este sustinuta si de rezultatele studiului anterior mentionat care arata ca in perioada 2013-2017, 68% dintre pacientii cu probleme ce necesitau inlocuirea dintilor lipsa au solicitat implanturi dentare.

Nu multi stiu, insa Romania face parte dintre tarile Europei si ale lumii, ai caror locuitori se confrunta cu cele mai grave probleme dentare. Potrivit Eurobarometru, 3 din 10 romani nu mai au niciun dinte natural si 7 din 10 si-au pierdut cel putin un dinte. Intr-o astfel de situatie, concluziile ADOM nu pot decat sa bucure, prin faptul ca in cele din urma, romanii constientizeaza importanta sanatatii orale.

American Academy of Implant Dentistry sustine ca rata de succes a implanturilor dentare premium este de 98% si exista studii de piata care sustin afirmatia. De astfel, implantul dentar este singura tehnica stomatologica care face posibila aditia de os si care poate sa stimuleze osul sa creasca, deformarea oaselor maxilare fiind impiedicata.

Nimeni nu spune ca un implant dentar ar fi o tehnica stomatologica ieftina, insa rezultatele foarte bune pe care le are fac ca investitia sa se merite. Studii realizate de Research & Markets arata ca pana in 2021, piata globala de impantologie dentara va ajunge la 12,32 miliarde de dolari, cu o crestere de 7,2% anual.

Share