home POLITICA Impasul actual. Revoluţia trădată. Blocajul general. Cioloş

Impasul actual. Revoluţia trădată. Blocajul general. Cioloş

Share

Unde ne aflăm astăzi, după 26 de ani? Evident, din nou într-un impas. Unul cu iz de blocaj aproape generalizat. Revoluţia mocneşte iar. Tehnocratul Dacian Cioloş nu poate face aproape nimic, în afară de organizarea alegerilor locale în primăvară, apoi legislative în toamnă, combinată cu conservarea actualului status.

• follow up: Revoluţia controlată? Ce va mai urma mâine?

#imediat cum va încerca să cureţe, de exemplu, CNADNR de piţifelnicii de acolo, sistemul ticîloşilor va reacţiona, dinspre Parlamentul cel mai nenorocit al ultimilor 26 de ani.

#imediat cum va încerca să înlăture de la butoanele alocării banilor pe licitaţii pe roboţii de livrat sume grase sistemului corupt, acesta va reacţiona.

#imediat cum va încerca să controleze fraudele electorale în alegeri, prin pârghiile sale guvernamentale, va fi contracarat dur.

#să presupunem că va încercas să scuture funcţionărimea arborescentă din instituţia guvernamentală. Aceasta va ieşi în stradă negreşit.

Toate aceste direcţii de acţiune blocate reprezintă revoluţia pentru care au ieşit oamenii în stradă în noiembrie şi frustrarea faptului că nu se îndeplinesc cerinţele străzii este deja evidentă. Cine plăteşte primul? Dacian Cioloş.

Pe de altă parte, ne îndoim de reacţia aceasta a sistemului ticălos? Rău facem. Dacian Cioloş este un prim-ministru cu un statut foarte fragil. Poate fi oricând demis, printr-un vot de neîncredere, pe o  moţiune de cenzură. Şi-a început mandatul cu capul plecat, respectând constrângerile electoral-bugetare impuse dinspre Parlament de PSD.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Am putea să le listăm mai jos. Sunt atât de multe, că a trebuit să scriem un lung articol separat numai cu o parte dintre acestea. Ne mărginim aici la comentariul sugestiv al unui coleg jurnalist:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Aici suntem acum. Avem un blocaj major. Revoluţia cerută de foarte mulţi români nu poate să aibă loc, pentru că această coleopteră care s-a suit în cârca noastră nu o lasă să curgă natural.

Pe de altă parte, nu poţi să acuzi massa românilor de inconşţienţă. Dacă vorbeşti cu fiecare în parte, toţi sunt extrem de nemulţumiţi. Iar bolboroseşte. Va exploda. Deocamdată, dă târcoale, mârâind.

Au ieşit oierii, apoi transportatorii. Interesant este că ei au ştiut exact unde se duc. Nu s-au dus la guvern, la Cioloş, ci direct la legiuitorii samavolnici de la Palatul Parlamentului.

Mai nou, până şi oierii din vârful muntelui au, aşa cum ştim, smartphone, informaţia circulă şi oamenii ştiu exact cum stă treaba. E o chestiune de timp până la următoarea explozie socială, pentru că toţi cei cu care vorbim spun acelaşi lucru: e revoltător, e o porcărie, aşa nu se mai poate.

Este cât se poate de clar. Ăştia au înţeles că sunt efemeri, că vin alţii în locul lor şi-şi trag cât mai multe privilegii, sub nasul bietului Cioloş. Imaginaţi-vă un atlet de top care aleargă pe suta de metri îmbrăcat în costum de scafandru, încălţat cu labele de gâscă şi cu o galerie întreagă de zdrăngănele sărind pe el în toate părţile, dopat cu somnifere, dar şi aflat după 50 de grame de pălincă de alambic din Abrud.

Ce şanse credeţi că are el, comparativ cu unul care este echipat corespunzător şi cu creierii la locul lor? Cam aşa e Guvernul Cioloş azi, iar românii vor fi tot mai nemulţumiţi. Sunt deja nemulţumiţi chiar acum, dar porcul, cozonacul, bradul de Crăciun şi caltaboşii sunt mai puternici.

Deocamdată. Prin februarie, efectul sărbăutorilor se va termina.

Citeşte şi
Revista presei. Basescu da cu parul in CT Popescu

~Base da in CT Popescu~Mircea Iorgulescu turnator~Scandalul "Mita la Vama" - latul se strange-n jurul

Dezvăluirile unui restructurat de la Adevărul Holding (RV)

Restructurările de la Adevărul Holding au avut loc marti, fără să existe la bază vreun

Revista presei. Grupul Chelu-Vantu – asasinate la comanda

Fătuloiu a lansat acuzaţii extrem de grave la adresa lui Chelu, sugerând că ar face

Jurnaliştii de la Realitatea Media, pe jar (Bursa)

Şeful trustului a declarat pentru Bursa că încasările slabe din publicitate ale Realitatea TV, finanţatorul

Grevist la Realitatea (Bursa)

Un angajat "Realitatea Media" trimitea o scrisoare disperată către MediaSind, în care anunţă că intră

Motanelul care devine fiara salbatica

Am un motanel. Sa nu-i fie de deochi, frumos foc. Si destept. Dar trebuie sa-i

MediaSind catre Realitatea Media. Scrisoarea unui angajat

MediaSind atrage atentia Realitatea Media sa-si respecte salariatii si sa le acorde drepturile. Scrisoarea unui

Situatie extrem de tensionata in Grupul lui Vantu

Mai multe informatii din diferite surse independente din Trustul Eolian, ma informeaza ca situatia este

Dragos Nedelcu director executiv la TMC

Aceasta este emisiunea "Realitatea Zilei", de pe Realitatea TV, de marti, 19 ianuarie: Cred ca

Share