home POLITICA Imixtiunea lui Ponta în Justiţie

Imixtiunea lui Ponta în Justiţie

Share

Vineri, Poliţia a anunţat că începe audierea elevilor şi părinţilor de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, din Bucureşti, asupra mitei date la Bacalaureat. La scurt timp, în aceeași zi, premierul Victor Ponta a declarat public:

Ce să fac, nu am eu treabă de administrare a Justiţiei. O să vorbesc cu ministrul Justiţiei să discute cu procurorul general, pe calea ierarhică, dar, repet, nu trăim în vremurile lui Daniel Morar şi ale comuniştilor, să luăm oameni de pe stradă şi cu atât mai puţin copii

Aceasta este o imixtiune tipică, brutală în afacerile Justiţiei. Ponta se poziţionează astfel de partea părinţilor corupători şi a profesorilor mituiţi la Bacalaureat.

USL a procedat identic după referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, acuzând, când procurorii au luat declaraţii alegătorilor din câteva localităţi unde s-au semnalat fraude masive la vot, că oamenii sunt interogaţi, fiind puşi să jure cu mâna pe Biblie, pe portbagajul maşinilor, terorizaţi.

Imediat, electorii s-au împărţit în două: cei care nu aveau nici o treabă şi au dat declaraţii şi cei care au început să strige ca din gură de şarpe că sunt terorizaţi de poliţia politică a lui Băsescu. O manipulare tipică USL.

Acum, scenariul s-a repetat la şapirograf: unii părinţii (şi copiii lor) au dat declaraţii de bunăvoie, relaxaţi, alţii au strigat că e poliţie politică. În ambele situaţii, televiziunile au polarizat declaraţiile politic, prezentând numai un punct de vedere, după orientarea politică a patronatelor.

Mai flagrant a fost ce s-a petrecut duminică. Ponta la Antena 3:

“Eu sunt responsabil ca în această ţară să nu se petreacă abuzuri, iar ce am văzut vineri, cu autobuze care luau elevi, seamănă cu acel abuz, de pe vremea lui Morar şi n-am mai văzut de pe vremea comunismului

Și alt citat, conform Realitatea TV:

După părerea mea, modul în care s-au dus – nu ştiu toate detaliile – cu poliţişti, pe baza ordinului procurorului… trebuia să fie citaţi acei tineri. Eu pot doar să constat, pe baza a ceea ce mi-au spus ministrul de Interne şi ministrul Justiţiei, că a fost foarte clar o acţiune prost gândită şi prost coordonată procurori – poliţişti, în stilul abuziv Macovei – Morar de până în 2012.

O să sesizăm CSM dacă a fost vreo problemă la magistraţi, vreau şi aştept de la ministrul de Interne să îmi spună de ce nu a ştiut de la început, de ce a ştiut greşit, pentru că prima dată mi-a spus mie că nu erau mandate, după aia ba erau, ba nu era foarte clar

Tragic pentru învăţământul românesc este că, chiar şi în atari condiţii, cu politicienii USL moşind copiii şi protejându-i să fure, cu părinţii lor şi profesorii pe post de corupători şi corupţi, promovabilitatea la Bacalaureat este foarte scăzută: cam 55%, înainte de contestaţii.

Share