home CORUPTIE, POLITICA Ilie Sârbu. Scapă cine poate din grupul infracţional

Ilie Sârbu. Scapă cine poate din grupul infracţional

Share

Ilie Sârbu a obosit şi pleacă la pensie, pe o funcţie călduţă la Nea Nicu Văcăroiu, la Curtea de Conturi. Grupul infracţional se dezagregă în continuare.

Totul este complet netransparent. “Se spune că” – aceasta este fraza-cheie în chestiunea în speţă. Se spune că Ilie Sârbu va demisiona din fruntea Grupului parlamentar PSD din Senat.

Se mai spune că Sârbu se va retrage şi din PSD. Se spune că va ajunge pe un postuleţ căldişor de conducere la Curtea de Conturi.

Dacă aceste lucruri care se spun astfel (şi nu pot fi verificate încă) se vor adeveri, atunci ştim despre ce vorbim. Unii spun că e o luptă între două clanuri, Ponta – Sârbu şi Dragnea. Eu cred că lucrurile sunt mai simple.

Când este cutremur, unele clădiri cad. Cei ce nu sunt unde trebuie mor. Alţii sunt răniţi. Alţii sunt prinşi sub dărâmături. Şi dacă nu sunt în pericol, tot sunt panicaţi şi o iau la sănătoasa unde văd cu ochii. Sârbu e în timpul unui cutremur.

Cutremurul acesta este anticorupţie şi a cuprins România. El afectează Senatul, ce nu poate la infinit să se osifice în faţa cererilor de dezimunizare ale senatorilor puşcăriabili. Tata Sârbu fuge.

În toamna anului trecut, DNA a început cercetarea penală a lui Ilie Sârbu, pentru sprijinirea unui grup infracţional. Este vorba despre grupul care este anchetat de procurori în Dosarul Retrocedărilor Ilegale, în care Viorel Hrebenciuc a spus tot ce ştia, iar acum pentru unii vor urma execuţii sumare. Cum ar putea fi cazul lui tata socru.

Cutremurul anticorupţie a afectat şi va continua să afecteze PSD. Cred că nu există membru al conducerii acestui partid care să nu aibă tot felul de probleme cu legea. Lent, pe rând, din motive ce nu se văd, aceste personaje o iau la sănătoasa. Ilie Sârbu fuge şi de aici.

Un alt aspect este încercarea de a i se asigura lui Sârbu un post călduţ de reciclare, să ia şi el o rentă. Iar Nicu Văcăroiu are la Curtea de Conturi o asemenea sinecură şi mai poate genera unele, dacă e nevoie, şi pentru alţii. Pentru că Tata Sârbu a făcut mari servicii partidului şi, până să-l ia procurorii, nu va fi lăsat chiar de tot din braţe.

A, faptul că în locul lui apar alţi noi saurieni de rezervă, ca Dragnea şi aşa-zisa lui gaşcă, era previzibil. Dacă ne uităm însă la cine sunt aceşti dinozauri, vom ajunge la concluzia că, ritmic, şi aceştia vor încerca să o ia la sănătoasa.

Scapă cine poate. Nici nu mai ştiu câţi sunt.

Share