home POLITICA Ieri a fost Ziua Naţională a României

Ieri a fost Ziua Naţională a României

Share

De jure, problema uzurpatorilor ordinii de drept în România este una de legitimitate.

Iar acesta este Imnul nostru Naţional.

Şoc: în caz că nu ştiaţi, cu adevărat ieri ar fi trebuit să sărbătorim Ziua Naţională a României. Care este într-o perioadă luminoasă şi însorită a anului, ca sufletul românului, nu într-una mohorâtă şi geroasă, cu zilele scurte şi nopţile cuţite lungi.

Asta dacă nu veneau ruşii peste noi acum peste 60 de ani şi nu desfiinţau forţat statul de drept român. De jure, problema lor şi a celor care în diferite feluri le-au jucat cărţile pe stârvul loviturii de stat din 30 decembrie 1947, în peste jumătate de secol, este una de legitimitate.

Dacă afirmi ce afirmăm noi aici, îi loveşti de moarte, le ucizi legitimitatea, îi termini politic, le iei pământul de sub picioare, îi trimiţi la periferia lumii lor. De aceea, ei, de câte ori vine vorba despre acest lucru, se zbat ca el să nu se întrupeze, să rămână o himeră.

Este o chestiune de legitimitate, pentru că modalitatea prin care ordinea de drept a fost schimbată acum 66 de ani a fost ilegală. A avut loc o lovitură de stat. Şeful statului, regele, a fost forţat să abdice, sub ameninţarea că, dacă nu o face, 1.000 de studenţi, care fuseseră arestaţi anterior de guvernul comunist, urmau să fie împuşcaţi.

Noi cunoaştem un politician român care crede că în locul Sirului nostru ar fi procedat altfel, ca să nu fie catalogat de unul dintre urmaşii săi drept slugă la ruşi. Nu am vrea să aibă nefericirea ca în viaţa domniei-sale să fie obligat să ia astfel de decizii teribile.

citește și: Mare gafă a lui Băsescu în privința Regelui Mihai

Qui prodest?

Carevasăzică, monarhia constituţională, de jure, este forma legală de guvernământ în România de astăzi. Un glăsuitor din secta pragmaticilor ce populează azi România ne va întreba însă:

“Bine, dar cui foloseşte faptul că eu, Costel, de jure acum sunt academician doctor, când eu sunt de facto mort de peste 60 de ani?”

Aserţiunea este foarte corectă, dar ea este valabilă pentru oameni, nu pentru națiuni. Când vine vorba despre naţiuni şi funcţionarea lor, lucrurile stau altfel, pentru că națiunile nu trăiesc cât efemeridele umane, ci puțin, puțin mai mult ;i astfel au ;anse mult mai mari să revină la normalitate.

Este opinia noastră personală că România nu se va putea întoarce pe deplin spre propriul ei viitor decât atunci când va redeveni monarhie constituţională, cu Majestatea Sa Regele sau unul dintre urmaşii săi legitimi pe tron şi lege fundamentală Constituţia de la 1923.

Aici nu mai este vorba despre convingerile noastre regaliste, ci despre revenirea la normalitate. A, mai apoi putem discuta o mulţime de lucruri. Dacă legea fundamentală de la 1923 necesită modificări şi completâri (iar noi credem că are nevoie).

Spre exemplu, în Constituţia de la 1923 se pomeneşte copios despre “delictul de presă” (art. 26). Aşa ceva nu poate să rămână în legea română nicicum. Oricine citeşte însă acum, fie şi la începutul secolului XXI, acest text legal, rămâne uimit de claritatea, exactitatea şi modernitatea sa.

După revenirea la regimul monarhic constituţional bazat pe legea fundamentală din 1923, putem evident discuta dacă România trebuie să fie monarhie constituţională ori republică de orice fel.

Trebuie însă înţeles că până la venirea comuniştilor România a fost ori monarhie constituţională, ori uniune de principate cu principe sau domnitor ales ori ajuns pe tron prin ereditatea sa. Carevasăzică, singura noastră tradiţie republicană este de la comunişti. Ne dorim să continuăm această tadiţie?

Mai avem o vorbă de duh pentru trolii ce predică faptul că România nu poate reveni la monarhie constituţională, pentru că un referendum pe această temă ar consfinţi forma republicană, deoarece românii în prezent au în majoritate convingeri republicane. Bla-bla-bla.

Cei ce susţin această idee fac două erori.

Prima este juridică. România nu a devenit republică prin referendum, ci printr-o lovitură de stat, deci nu trebuie să redevină monarhie constituţională prin referendum. Este atributul democraţiei să nu îşi impună însă regulile prin mişcări nedemocratice, precum loviturile de stat, deci aici principiul simetriei nu mai funcţionează: România nu trebuie să redevină monarhie constituţională tot printr-o lovitură de stat.

În schimb, Parlamentul, aşa cum am mai explicat, se poate întruni în adunare constituantă şi poate decide revenirea la monarhie constituţională, cu lege fundamentală Constituţia de la 1923.

Credem că orice altă soluţie monarhică, cu o lege fundamentală ticluită de cei ce doresc un papiţoi pe Tron şi un legislativ atotputernic, care să facă țara harcea-parcea, este şi nedemocratică, şi de natură să perpetueze, sub o formă şi mai parşivă şi greu detectabilă de către omul simplu, ilegalitatea schizofrenică în care trăim de la abdicarea Majestăţii Sale Regele pe 30 decembrie 1947.

A doua este de logică. Când îi tai unui om un picior sănătos şi apoi tot tu spui că acesta nu poate merge, deci nu se poate face nimic pentru el și trebuie să rămână așa, șchiop, uiți că soluția la injustiția născută prin acțiunea ta trebuie să o găsească alții, dându-te pe mâna Justiției, nu tot tu, scărpinându-ţi singur spatele avan.

Noi acum trebuie să găsim o soluţie pentru a regenera piciorul amputat al României moderne, europene, puternice interbelice. Nu avem cum să scăpăm fără îndeplinirea acestei datorii istorice.

Citeşte şi
Referendum cu 50%+1 din alegătorii de pe liste. Ba nu, prezenți la vot

Când a fost nevoie să dea o lovitură de stat USL s-a mişcat ca focul, Read more

Zone seismice Romania. Cladiri cu risc seismic

Bucurestiul e prima capitala europeana care dispune de o harta de hazard seismic, dupa ani Read more

Prinţul Nicolae, acum, mesaj către români: “Nu mă las bătut!”

Un nou mesaj către români a fost transmis de prinţul Nicolae acum, în aceeaşi manieră Read more

Regele Mihai a ajuns acum în Bucureşti, cortegiu funerar

Cortegiul funerar care îl aduce pe Regele Mihai I al României a ajuns la Bucureşti, Read more

Prinţul Nicolae, mesaj cutremurător despre Regele Mihai I

Prinţul Nicolae a postat recent pe Facebook un mesaj cutremurător despre Majestatea Sa Regele Mihai Read more

Mişcarea pentru Regat cere alt protocol la înmormântarea Regelui

Mişcarea pentru Regat şi Coroană cere Protocolului Regal modificarea unor detalii din timpul ceremoniilor în Read more

Miting anticorupţie, precedat de marş de comemorare a Regelui

Un marş de comemorare a Regelui Mihai, urmat de un miting anticorupţie, va avea loc Read more

Sicriul Regelui Mihai I, urcat pe afet de tun până la Curtea de Argeş

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi transportat de la București la Read more

Regele Mihai I al României. Demonizarea comunistă

„Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie”, afirma Maiestatea Read more

Regele Mihai a trecut în lumea celor care se uită la noi din istorie

Majestatea Sa Regele Mihai, ultimul rege al României secolului XX, a murit la Aubonne, la Read more

Share