home ECONOMIE Guvernul amână şedinţa pe Codul Fiscal pentru luni, 6 noiembrie

Guvernul amână şedinţa pe Codul Fiscal pentru luni, 6 noiembrie

Share

Guvernul a amânat pentru luni şedinţa extraordinară dedicată adoptării, prin OUG, a noului Cod Fiscal. Motivul amânării: nu au fost obținute toate avizele necesare.

Febră fiscală. PSD – ALDE începe să piardă controlul sistemului?

Potrivit surselor citate de Realitatea TV, documentul care lipsește este avizul Consiliului Legislativ. Un alt aviz, cel al Consiliului Fiscal, este negativ. Aceasta pe motiv că modificările din Codul Fiscal implică o cheltuială de circa 5,2 miliade de lei. Sumă pe care Executivul n-a precizat de unde o va lua.

Guvernul se bâlbâie. Transferul contribuţiilor sociale, amânat

Transferul contribuţiilor pentru fondurile de sănătate și de pensii de la angajator la angajat, măsură apărată insistent de premierul Mihai Tudose, determină CNSLR Frăţia și Cartel Alfa să se pregătească de grevă generală.

Sindicatele reclamă lipsa unor garanţii scrise că salariul net nu va scădea din ianuarie. Liderul PSD a afirmat ieri că este pentru prima oară când lefurile ar urma să crească într-un mod serios. Şi totuşi, apar nemulţumiri. Liviu Dragnea crede că există interese ascunse în spatele anunţatei greve generale.

Guvernul este sub presiune publică generalizată

Potrivit noii legi a fiscalităţii, firmelor le va reveni sarcina să plătească o taxă de puțin peste 2% pentru fiecare salariu plătit. De la 1 ianuarie, va fi introdus un impozit suplimentar pentru o parte dintre companii – cel pe cifra de afaceri.

Joi, președintele Klaus Iohannis a cerut Executivului și liderilor coaliției de guvernământ să renunțe la controversata decizie, care a stârnit confuzie și critici atât din partea marilor sindicate, cât și a asociațiilor patronale.

Share