home POLITICA Guvernul a premeditat eliberarea borfașilor din pușcării

Guvernul a premeditat eliberarea borfașilor din pușcării

Share

Încă din luna decembrie, Executivul, prin Ministerul Justiţiei, a mobilizat un întreg aparat birocratic, care a făcut o situaţie pe ţară a cazurilor în care se impune sesizarea instanţelor de judecată pentru eliberarea unor infractori, sub incidența legii penale celei mai favorabile. Pentru aceasta, autoritățile au făcut statistici. Cazurile sunt cunoscute deja punctual la nivel guvernamental. Nimic nu a fost întâmplător.

Extraordinară prin sinceritate este precizarea care se află de pe 14 ianuarie pe website-ul Ministerului Justiţiei.

Din aceasta, aflăm că totul a fost premeditat cu atenţie şi, repetăm, profesionalism. Profesionalism în rău.

Astfel, “conform HG 836 din 30 octombrie 2013 şi OUG 116 din 23 decembrie 2013, la nivelul tuturor centrelor de detenţie s-au constituit şi funcţionează Comisii mixte, formate din judecători, procurori şi personal administrativ, care au rolul de a evalua incidenţa legii penale mai favorabile, în cazul tuturor persoanelor aflate în executarea pedepselor şi măsurilor educative privative de libertate, din perspectiva noilor reglementări penale şi procesual penale“.

Atunci când e vorba despre deszăpezit ţara, ori despre pus pe picioare economia, borfaşii nu fac aproape nimic, ba mai şi bat cuie la sicriul ţării. Când e vorba despre eliberarea puşcăriaşilor însă se formează comisii mixte, ca să nu scape nici un borfaş de clemenţa noilor coduri.

Mai concret, “până la data de 10 ianuarie 2014, comisiile au analizat situaţia a aproximativ 24.000 de persoane aflate în executarea sancţiunilor privative de libertate, dintr-un total de 30.680 de persoane aflate în această situaţie“.

Ministerul Justiţiei însuşi informa pe website-ul său încă de pe 10 ianuarie, carevasăzică, faptul că “într-un număr de aproximativ 150 de cazuri se impune sesizarea instanţelor de judecată pentru ca acestea să se pronunţe asupra eventualei încetări a executării pedepsei la data intrării în vigoare a Noului Cod penal sau în imediata apropiere a acestei date“.

Deci nici nu se punea problema ca grupurile infracţionale organizate care au preluat puterea în România de aproape doi ani să îşi pună măcar problema să oprească în vreun fel ieşirea borfaşilor din puşcării.

S-au făcut statistici exacte, s-a mobilizat pentru aceasta un întreg aparat birocratic, iar acum se implementează. Totul a fost premeditat.

Share