home ECONOMIE, POLITICA GROPARII Agenţiile de rating agravează criza

GROPARII Agenţiile de rating agravează criza

Share

Agentiile de rating agraveaza criza producand profetii care se auto-realizeaza, a acuzat joi secretarul general adjunct si economistul sef al OCDE, Pier Carlo Padoan, pentru cotidianul italian La Stampa, preluat de AFP.

“In cele din urma, agentiile de rating au confirmat ca sunt puternic ‘pro-ciclice’. Ele produc profetii care se auto-realizeaza”

, a afirmat oficialul Organizatiei de Cooperare si Dezvoltare Economica.

“Nu este adevarat ca ele transmit informatii: ele exprima judecati, antrenand o accelerare a tentintelor care exista deja. Este ca si cum ai impinge pe cineva care se afla pe marginea prapastiei. Ele agraveaza criza”

, considera el.

Agentiile de rating au devenit din nou un subiect aprig de critici miercuri, in Europa, dupa ce Moody’s a degradat in mod spectaculos ratingul Portugaliei, la categoria junk, ceea ce risca sa agraveze criza datoriilor in Zona Euro.

iloveheartshirts

Agentia de rating considera ca Portugalia, la fel ca si Grecia, ar putea avea nevoie de un al doilea plan de sustinere inainte de a reveni pe pietele financiare internationale, determinand astfel o majorare puternica a randamentelor la obligatiunile Portugaliei, care au depasit pentru prima oara 12%… tot pe HotNews

Share