VIDEO Grindeanu: Cabinetul Orban, cel mai corupt şi incompetent de după Revoluţie

Share

Sorin Grindeanu, ca orice pesedist de viţă veche, uită ce a făcut şi cine este şi critică în gura mare Cabinetul Orban, de parcă este vorba despre Cabinetul Grindeanu.

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu a afirmat, la o conferinţă a PSD Caraş-Severin, la care a participat şi Victor Ponta, că „Guvernul Orban este cel mai corupt şi incompetent de după Revoluţie”.

„N-am văzut niciodată după Revoluţie un guvern mai corupt şi mai incompetent decât Guvernul Orban. Corupt? O spune Curtea de conturi. Incompetent? Nu avem măşti, nu avem tablete, profesorii nu au fost testaţi. Toată greutatea deschiderii anului şcolar a picat pe umerii autorităţilor locale. Am doi copii şi îmi este frică de ce se va întâmpla în zilele următoare.

Ne lovim de iresponsabilitatea lui Iohannis şi Orban faţă de modul în care au gestionat începutul de an şcolar”, a declarat Grindeanu, la Caraş-Severin.

Sorin Grindeanu a declarat şi joi că Guvernul nu ar fi ajutat nici măcar cu un leu autorităţile locale, pentru a lua măsurile necesare începerii anului şcolar.

„Având în vedere că PSD are foarte mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene, în Consiliul Politic Naţional al partidului, discuţiile principale ale şedinţei au vizat deschiderea şcolilor, măsurile luate de către autorităţile locale, pe care, de altfel, a picat absolut totul.

Guvernul Orban nu i-a ajutat cu absolut nimic, dimpotrivă, a venit cu foarte multe măsuri aberante, de neaplicat. Primarii şi preşedinţii de CJ şi-au făcut treaba, fiecare s-a gospodărit aşa cum a putut, pentru că Guvenul nu le-a dat nici măcar un leu”, a spus Grindeanu, la finalul şedinţei CPN al PSD.

El a adăugat că guvernul PNL „nu a fost în stare nici măcar să dea o ordonanţă de urgenţă prin care şcolile să poată să facă angajări”.

„Am făcut noi acest lucru în Parlament săptămâna aceasta, dar este foarte târziu. Cu patru zile înainte de începerea şcolilor Guvernul nu şi-a îndeplinit obligaţiile, deşi a avut toată vara la dispoziţie, nu pot spune că au fost luaţi prin surprindere. Nu sunt tablete, nu sunt măşti, nu sunt testări pentru profesori şi în foarte multe cazuri nu sunt manuale”, a afirmat Grindeanu.

Share