home CORUPTIE, POLITICA Grapini îl chelfăneşte pe Macron pentru că o susţine pe Kovesi

Grapini îl chelfăneşte pe Macron pentru că o susţine pe Kovesi

Share

Europarlamentarul PSD Maria Grapini îl atacă pe Facebook pe președintele Franței, Emmanuel Macron, după ce acesta i-a spus lui Klaus Iohannis că o va susține pe Kaura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Aud că Macron îi cere candidatului francez la funcția de procuror șef să se retragă. Păi se poate? Amestec în justiție? Cum poate să dispună un președinte unui cetățean să se retragă de la un concurs? Se poate ca francezii să nu-și susțină francezul? Ce treabă are un șef de stat cu un candidat pe persoană fizică? E ca și cum ar interveni președintele la un concurs pentru un candidat la un post la banca națională!”, a scris pe Facebook Maria Grapini, cunoscută deja pentru reproșurile făcute, pe ton ridicat, mai multor oficiali europeni.

Și când aud jurnaliști care acuză guvernul României că o susține pe Kovesi… Nici nu trebuie să interfereze guvernele cu un concurs tehnic. Aud acum un liberal neinformat care spune că este o funcție pentru România! Alo! Este o funcție pentru Europa!”, a mai scris Maria Grapini.

Mesajul Mariei Grapini vine după un comunicat al Administrației prezidențiale potrivit căruia Klaus Iohannis a vorbit astăzi la telefon Emmanuel Macron despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef european.

În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European”, se arată în comunicat.

Share