Grădina ta, oaza ta de liniște – inspiră-te pentru o grădină amenajată în stil mediteranean

Share

Cine are o grădină, oricât de mică, se poate considera un norocos. Acest spațiu verde, unde adesea domnește liniștea, este locul perfect unde să îți petreci timpul liber. Conectează-te cu natura, bucură-te de timp de calitate aici, dar mai întâi de toate amenajează potrivit preferințelor tale.

Cum sună să te simți ca în vacanță? Nici măcar nu este nevoie să pleci de acasă. Simte acea libertate specifică unei vacanțe, când ești la tine în grădină! Preferă spre exemplu stilul mediteranean de amenajare. Inspirat din grădinile cu care ne delectăm privirile când vizităm Spania, Franța, Grecia sau Italia, acest plan de amenajare presupune să pui mult accent pe culori luminoase și nu numai. Iată câteva idei de decoratiuni gradina și nu numai.

Mizează pe alei și pe culori calde

Amenajează o zonă de plimbare sau pur și simplu trasează aleea ce străbate grădina ta. Preferă spre exemplu o alee din pietriș sau piatră, cu vegetație în jur – poate ceva care să nu te solicite prea mult la capitolul îngrijire. Fie că îți plac plantele clasice sau cele parfumate, florile multicolore, preferă să alegi ghivece mari, impunătoare, cum sunt cele găsite în magazinul online Decodepot.ro.

Pentru climă mediteraneană sunt specifici arbuști precum citrici, deci un ghiveci mare este realmente practic și necesar în cazul unor alegeri de genul. În ghivece mai mici parfumează grădina cu plante aromate, precum lavandă, rozmarin, busuioc sau oregano.

Mai puțin gazon

Sub efectul de climă secetoasă în grădinile mediteraneene nu întâlnim prea mult gazon. Poate fi încercată ideea de gazon artificial însă.

Dacă la capitolul gazon verde nu prea avem abundență, orientează-te spre materiale în culori naturale și deschise. Alegeri bune pot fi decorațiunile bej, crem, maro, poate chiar gri, dar deschis. Alte elemente de decor recomandate ca bune alegeri sunt vazele din piatră sau ceramică. Cu atât mai mult dacă acestea sunt în contrast cu piatra în tonuri neutre, o combinație ce aduce dinamism.

De neomis este spațiul umbrit. Clima călduroasă, cu temperaturi foarte ridicate impune nevoia de a crea și umbră. Pergolele sunt o idee bună, dar și umbrelele, mai ales dacă ai zonă de servit masa, o terasă poate. De asemenea, pentru că în zonele mediteraneene predomină adesea fântânile, acest efect subtil de răcoare este binevenit.

Decorațiuni diverse la DecoDepot vei găsi

Fie că vei opta în cele din urmă pentru amenajarea unei grădini care să fie edificatoare pentru stilul mediteranean, fie că vei opta pentru un stil simplu, clasic sau rustic, DecoDepot vine cu idei pentru tine. Magazinul online și fizic îți pune la dispoziție o gamă variată de decorațiuni pentru grădină, ba chiar dedică o categorie întreagă doar pentru acestea.

Comandă online decorațiunile dorite și faci astfel din grădina ta un loc perfect în care să te relaxezi și să te bucuri de timp liber. Amenajarea îți dă bătăi de cap? Inspiră-te tot de la DecoDepot, cu idei din secțiunea inspirație.

Contact:
comenzi@decodepot.ro

Str. Poienelor, nr. 8, Brașov

Share