home ECONOMIE Gigantii economiei romanesti in executare silita

Gigantii economiei romanesti in executare silita

Share

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a dat publicitati lista cu firmele care inregistreaza datorii la bugetul de stat. Peste 340 de firme, considerate mari contribuabili de fisc, au datorii de peste 700 de milioane de euro la bugetul de stat (3 miliarde de lei), potrivit datelor ANAF.

Ziuaveche.ro va prezinta aici lista marilor datornici.

Dintre firmele cu probleme financiare, aproape jumatate au conturile blocate, statul punand poprire pe 292 de conturi, pentru o datorie totala de circa 295 de milioane de euro (1,21 de miliarde de lei).

Majoritatea companiilor aflate in clasamentul celor mai mari zece datornici la stat au intrat in procedura de executare silita. Cea mai mare parte a companiilor din top 10 sunt detinute de stat, iar Compania Nationala a Huilei si Moldomin se afla sub administrare speciala si urmeaza sa fie privatizate.

Restantele bugetare ale celor mai mari datornici la stat au urcat in perioada aprilie-iunie cu 7,6% fata de soldul inregistrat la finalul primului trimestru din 2009, ajungand la 5,47 mld.

Firme precum Jolidon, Electroputere sau Badsi Impex, unul din cei mai mari dealeri de autoturisme Nissan in Romania, au datorii cumulate de 40 de milioane de euro (166 milioane de lei) catre bugetul de stat, potrivit datelor ANAF.

Compania aeriana romaneasca de low-cost Blue Air, controlata de omul de afaceri Nelu Iordache, datoreaza statului aproximativ 560 de mii de euro (2,3 milioane de lei), datorie pentru care a cerut amanare la plata obligatiilor catre stat pentru sase luni.

Printre firmele care inregistreaza datorii si au intrat in procedura de executare silita se mai numara Bavaria Leasing IFN SA, BCR Leasing IFN SA, BRD Asigurari de viata SA, Carpat Air SA, Catavencu SA, Agricola International SA etc… citeste totul aici

Citeşte şi
Bușcu a încercat să inventeze o explicație pe site-ul Cațavencu, pentru cum se poate ca
Caţavencu SA, din care au făcut parte publicaţii cumpărate de SOV şi ulterior închise, ca
Doru Buscu: "Azi, stau pe capul nostru ANAF-ul şi DNA-ul, instituţii din portofoliul personal al
După termenul din mai, bunurile societății Cațavencu SA vor fi vândute prin licitație publică.
Academia Cațavencu este în proces de evaluare a insolvenţei, după ce anul trecut compania care
Daca eram purcel, spuneam asa: "I-am revazut, pana acum cateva minute, pe Stelian Dinescu si
Presa din Romania, in momentul de fata, sa-mi fie iertata expresia, este in rahat pana-n
Mai multe informatii din diferite surse independente din Trustul Eolian, ma informeaza ca situatia este
... tot in seama, evident. Ieri scriam despre CT Popescu si ultima sa excrematie jurnalistica
O semifinala grea, in care pe prietenii ne-ar vota doar Israelul. In rest, nu prea
Share